translation

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Γιουβέτσι στο πήλινο

Pin It

Συνταγή της γιαγιά μου της Σμυρνιάς,απλά πρόσθεσα το κασέρι.

008

Υλικά
2 κούπες κριθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι
1/4 κουτ. γλ.. κανέλα
1/6 κουτ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
1 κον κασέ
1/2 ποτήρι νερό
αλάτι
κασέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.001Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και τα τσιγαρίζουμε.Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε το κριθαράκι και το καβουρδίζουμε για 1 λεπτό.002Ρίχνουμε το κον κασέ,τα μπαχαρικά και το νερό,χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα να μην κολλήσει.005 Μόλις μαλακώσει το κριθαράκι το μοιράζουμε σε πήλινα πιατάκια και προσθέτουμε από πάνω κασέρι.007Το βάζουμε στο γκριλ,στην πάνω σχάρα,μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πιάσει κρούστα.Το σερβίρουμε χωρίς να το βγάλουμε από το πήλινο.010

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!

2 σχόλια:

Μarion, είπε...

Margarita πείνασα πρωι-πρωι μόνο και που το είδα :)

Χορταστικό φαγητό και τώρα με τη νηστεία΄ότι πρέπει (με ή χωρίς το κασέρι). Μπράβο!

Asteri είπε...

Τέλειο φαγάκι και γρήγορο.
Φιλιά
Καλή εβδομάδα

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...