translation

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010

Ζαχαρόπαστα ή Γλάσσο Ζελατίνης

Pin It

Για να καλύπτετε της τούρτες σας τα κέικ ή ό,τι γλυκό θέλετε!

Εικόνα 189

Υλικά
1 κιλό άχνη ζάχαρη
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης
1 βανίλια
5 κουτ. σούπας νερό

Εκτέλεση
Βάζουμε την άχνη σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο.

Εικόνα 135 Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι με το νερό και την ζελατίνη.Aνακατεύουμε να διαλυθεί και ρίχνουμε την γλυκόζη και την βανίλια.

Εικόνα 136Aνακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.

Εικόνα 138 Όταν λιώσει η γλυκόζη,ρίχνουμε το σιρόπι στο κέντρο της άχνης και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Εικόνα 146 Μόλις κρυώσει,ζυμώνουμε με τα χέρια να πάρει σχεδόν όλη την άχνη και να μην κολλάει στα χεριά.

Εικόνα 149

Μόλις τελειώσει,αν δεν τη χρησιμοποιήσουμε άμεσα την τυλίγουμε καλά με ζελατίνη και τη βάζουμε στο ντουλάπι.

Εικόνα 193

Καλή Επιτυχία!!!

Tips
Αν θέλετε μπορείτε να τη χρωματίσετε με πάστα ή σκόνη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής. Σε περίπτωση που είναι σκληρή,βάλτε τη λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων και θα μαλακώσει αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...