translation

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Μεθυσμένα με σιρόπι

Pin It

Για αυτούς που νηστεύουν!!!

042

Υλικά
6 φλιτz. ελληνικού σπορέλαιο
1 φλiτζ. τσαγιού μπύρα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 μπέικιν
1 βανίλια
λίγο αλάτι
1 κιλό φαρίνα

Γέμιση
250γρ καρύδια
2 κουτ.σούπας ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
λίγο γαρύφαλλο

Σιρόπι
3 φλιτz. τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 νερό
λίγο λεμόνι
ινδοκάρυδο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί

014 και τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά.

016

Γέμιση

Χοντροκόβουμε στο multi τα καρυδιά,τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

017

Παίρνουμε λίγη ζύμη,βάζουμε στο κέντρο λίγη γέμιση,

018

το κάνουμε μια μικρή μπαλίτσα και το βάζουμε στο ταψί.

021Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο,στους 180 βαθμούς,μέχρι
να ροδίσουν τα μεθυσμένα.

023 Στο μεταξύ ρίχνουμε σε ένα κατσαρόλι τη ζάχαρη με το νερό και τον χυμό από λεμόνι.

022

Bράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει
Μόλις βγάλουμε τα μεθυσμένα,ρίχνουμε στο ταψί το σιρόπι.Tα αφήνουμε 5 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε,μέχρι να ρουφήξουν όλο το σιρόπι.

024 Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο.

043

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

Tips

Τα μεθυσμένα πρέπει να είναι μικρά σαν τρουφάκια.
Το σιρόπι θα το μοιράσετε ανάλογα με τα ταψιά που θα βγάλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...