translation

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Τούρτα Φράουλας

Pin It

Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι!!!!!!

091

Υλικά για το παντεσπάνι
6 αβγά
5 φλιτζανάκια του ελληνικού ζάχαρη
6 φλιτζανάκια του ελληνικού αλεύρι
1 βανίλια
1 μπέικιν

γέμιση
κρέμα ζαχαροπλαστικής ή έτοιμη κρέμα μιλφέιγ
600γρ.φράουλες
4 κ.σ. κάστερ πάουντερ
11/2 φλιτζ.ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζ.κονιάκ
1/2 φλιτζ. χυμό λεμονιού

διακόσμηση
σαντιγί
φράουλες
ζουμί από κομπόστα ροδάκινο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρην μέχρι να αφρατέψουν

001

και προσθέτουμε σιγά-σιγά το τα υπόλοιπα υλικά.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκ.Βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
022

Γέμιση
Χτυπάμε την κρέμα όπως στις οδηγίες.Κόβουμε τις φράουλες στην μέση. Διαλύουμε το κάστερ πάουντερ μέσα στο νερό και αφήνουμε στην άκρη.

034 Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν.

033

Μόλις αρχίζουν να βράζουν τα ξαφρίζουμε λίγο

037 και ρίχνουμε το νερό με το κάστερ.Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει,αφού έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά.

039

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε την σάλτσα φράουλας στην κρέμα και ανακατεύουμε.

043044

Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι στα ३ και το σιροπιάζουμε με την κομπόστα

042

Βάζουμε την κρέμα με τις φράουλες.

045

Χτυπάμε τη σαντιγί,την απλώνουμε στην επιφάνεια της τούρτας και τη διακοσμούμε με φράουλες.

055

059

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

Tips
H σάλτσα δε θέλει πολύ βράσιμο,γιατί θέλουμε οι φράουλες να κρατάνε.
Εγώ την τούρτα δεν τη διακόσμησα με σαντιγί,επειδή ήθελα να την καλύψω με ζαχαρόπαστα.Εδώ σας δίνω την κανονική εκδοχή.

Την τούρτα την έκανα για τον παππού μου.

Χρόνια πολλά Παππού!!!!!!!!!!!!

15 σχόλια:

Αλεξάνδρα είπε...

Καλά βρε θηρίο όλα τα έφτιαξες;

Και τα κεραμύδια και το πέτσωμα και την τσάντα με τα εργαλεία....Τίποτα δεν άφησες;

Είναι τέλεια μπράβο σου!!!!

Η γέμιση είναι αυτή η υπέροχη που μου έλεγες;

Φιλάκια!!!

Λίλα είπε...

Kαταπληκτική η τούρτα ασυζητητί!!
Συγχαρητήρια! Από πάνω έχεις βάλει ζαχαρόπαστα???

nitsa2009 είπε...

Καταπληκτική τούρτα μπράβοοοο!!!!!!

Katerina Galati είπε...

Πολύ όμορφη η τούρτα σου, συγχαρητήρια και να χαίρεσαι τον παππού σου!!!

margarita είπε...

EΥχαριστω πολυ κοριτσια για τις ευχε σας και τα καλα σας λογια. Λίλα με ζαχαροπαστα ειναι ελλα μη σε μπερδευει η τελευταια φωτογραφια ειναι βουτυροκρεμα

EYH είπε...

Να χαίρεσαι τον παππού σου αλλά και εκείνος να σε χαίρεται με τέτοια περιποίηση που του κάνεις, πολύ τυχερός παππούς!!!
Υπέροχη η φραουλότουρτά σου!!
Φιλιά :))

Ευδοκια είπε...

Μαργαριτα τελεια η κρεμα φραουλας.Μολις την εφτιαξα και μπορω να πω οτι ειναι γευστικοτατη.Οτι πρεπει για τωρα που ανοιγει ο καιρος και θελουμε κατι δροσερο.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!

maggy είπε...

χαρηκα πολυ που σας αρεσε Ευδοκια α αν θελεις μπορεις να την αφησεις χωρις να την βάλεις στην κρεμα ειναι σαν επικαλυψη ζελε πανω σε τουρτα. Θα το κανω μια φορα να το δοκιμασε τε και ετσι

Ανώνυμος είπε...

Κοριτσια συγχαρητήρια για το blog,πραγματικά πολυ καλή δουλειά!Μαριάννα

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!!

Επειδή δεν έχω ταψί Νο. 30 πειράζει να το κάνω σε Νο. 28? θα πρέπει να μειώσω υλικά?

Χριστιάνα

Ειρήνη είπε...

έφτιαξα την τούρτα και έγινε πολύ ωραία! δροσερή και ανάλαφρη!
το μόνο που έπρεπε να ξέρω πριν τη φτιάξω είναι πόση ώρα θέλει ψήσιμο το παντεσπάνι, γιατί το έψησα λίγο παραπάνω απ' ότι έπρεπε. παρολά αυτά ηταν γευστικότατη!
με το ίδιο γλάσο φράουλας έχω φτιάξει και τσιζκέικ, με το οποίο ξετρελάθηκαν όλοι!
σας ευχαριστούμε για τις υπέροχες συνταγές σας!

Ανώνυμος είπε...

Έφτιαξα σήμερα την τούρτα και ήταν καταπληκτική!
Συγχαρητήρια, και ευχαριστούμε για τις υπέροχες συνταγές!!
Μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω, επειδή αυτό το παντεσπάνει είναι πανεύκολο και γευστικότατο, θα μπορούσαμε με κάποια προσθήκη να το κάνουμε και σοκολατένιο;

ευχαριστώ πολύ
χριστίνα

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...

margarita είπε...

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...