Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ρολάκια Κανέλας

Τα λόγια είναι περιττά!!!!!!!!!!!

036 Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
8 φλιτζάνια (+1 ακόμη)αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κουταλιά αλάτι
λιωμένο βούτυρο
ζάχαρη
κανέλα

Γλάσο
450 γρ.άχνη ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού Baileys
½ φλιτζάνια γάλα
¼ φλιτζάνι λιωμένο Βούτυρο
⅛ κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το γάλα,το φυτικό έλαιο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα,

002

Λίγο πριν βράσουν τα αποσύρουμε από το μάτι.Τα αφήνουμε να χλιαίνουν και ρίχνουμε την μαγιά.Την αφήνουμε για ένα λεπτό,

003

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τις 8 κούπες αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τα υγρά της κατσαρόλας.Τα ζυμώνουμε(θα κολλάει στα χέρια).

005

Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να διπλασιαστεί.Μόλις η ζύμη γίνει, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι,τη σόδα και το μπέικιν

006

και ξαναζυμώνουμε καλά.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια,παίρνουμε το ένα και κάνουμε ένα μακρύ φύλλο,όχι λεπτό,περίπου 3-4 χιλ.

009

Απλώνουμε πάνω το λιωμένο βούτυρο,τη ζάχαρη,την κανέλα

010

και το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.

011

Κόβουμε φαρδιά κομμάτια 2-3 εκ.

015

και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν.

016

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.Μόλις φουσκώσουν,τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

024

Γλάσο
Βάζουμε τα υλικά,όλα μαζί,σε ένα μπολ

019

και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά.

022

Μόλις κρυώσουν τα ρολάκια,περιχύνουμε με το γλασό και τα σερβίρουμε.

026


Καλή Επιτυχία!!!!!!

040

Tips
Επειδή βγαίνουν πολλά κομμάτια,μπορείτε να τα τυλίξετε ή να τα βάλετε σε ένα ταψάκι και να τα βάλετε στην κατάψυξη.

ΠΗΓΗ: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...