translation

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Ζουμερή τούρτα ινδοκάρυδου

Pin It

Για τους λάτρεις της καρύδας!!!!

Νέος φάκελος

 

Υλικά
για το κέικ
5 ασπράδια αβγών
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ινδοκάρυδο
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν

για το σιρόπι
1 νεροπότηρο γάλα

για την κρέμα
5 κρόκους
4 φλ.τσαγιού γάλα
150 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. γεμάτες νισεστέ ή κορν φλάουρ
3 κ.σ. αλεύρι
1 βανίλια

για την επικάλυψη
σαντιγί (προαιρετικά)
ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν πηκτά σαν γιαούρτι.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.

DSC01438

Ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι να μη φύγει ο αέρας.

DSC01439

Βουτυρώνουμε μια φόρμα 23x33εκ. ή μια στρογγυλή με διάμετρο 24εκ.
Βάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στις αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Έπειτα αφήνουμε το κέικ να κρυώσει,το τρυπάμε σε διάφορα σημεία,
με ένα πιρούνι και ρίχνουμε το γάλα.

DSC01441

Κρέμα
Ανακατεύουμε καλά σε ένα βαθύ μπολ τους κρόκους,τη ζάχαρη,το νισεστέ,
το αλεύρι και μια κούπα γάλα.

DSC01440

Βάζουμε τις 3 κούπες γάλα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
Μόλις πάρει βράση,χαμηλώνουμε στο 1/3 τη φωτιά.Ρίχνουμε τα υλικά
του μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσουν.

DSC01442

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.Απλώνουμε πάνω στο κέικ.
Χτυπάμε τη σαντιγί,αδειάζουμε πάνω από την κρύα κρέμα και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.
Μπορείτε,για πιο ελαφριά,να μη βάλετε τη σαντιγί και να πασπαλίσετε μόνο με ινδοκάρυδο.

DSC01458

                  Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!

27 σχόλια:

Ελενα Κ είπε...

Κατι παρομοιο κανουν και εδω στην Γερμανια! Θα το δοκιμασω και αυτο! Φαινεται πολυ τελειο!!

vasiliki.ver είπε...

Τέλεια τούρτα,αγαπημένη γεύση!!!!
Μπαίνει στα αγαπημένα!!!Μπράβοο:))))

Ανώνυμος είπε...

Ίνδοκάρυδο......ΚΑΙ Τούρτα???? Μεγάλη ζημιά μου έκανες σήμερα!!!! Μεγάλη ζημιά!!!! :))))
(ANTA)

Μαρίνα είπε...

Καταπληκτική η τουρτίτσα 'οπως και ό,τι κάνετε!! Θα ήθελα να σας ρωτήσω μία απορία μου, όμως! Άσχετη από τη τούρτα. Στα γλυκά που θέλουμε να βάλουμε σοκολάτα μαύρη ή γάλακτος κουβερτούρα λιωμένη, μπορούμε να βάλουμε κακάο σε σκόνη αντί για λιωμένη σοκολάτα; Και αν ναι σε ποσότητα ίση με αυτής της σοκολάτας που θα βάζαμε; Δηλαδή ας πούμε θέλουμε να φτιάξουμε μπισκότα. Αντί για 100 γρ. λιωμένης κουβερτούρας, μπορούμε να βάλουμε 100 γρ. κακάο; Θα έχει διαφορά στη γεύση; Νομίζω πως ως προς την τιμή το κα΄κάο είναι πιο οικονομικό από τη σοκολάτα! Άρα μήπως δε γίνεται γιατί αλλιώς παντού αντί σοκολάτας θα βάζαν όλοι κακάο; Αχ δε ξέρω, αν μπορείτε θα με ευχαριστούσατε να μου λύνατε την απορία μου αυτή! Σας ευχαριστώ πολύ!

Αλεξάνδρα είπε...

Μαρίνα μου καλή σου μέρα!

Δυστυχώς η απάντηση στην απορία σου είναι αρνητική!

Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σοκολάτα, στις συνταγές που αυτή υπάρχει,με την προσθήκη κακάο.

Καλά θα ήταν να μπορούσα να κάνουμε κάτι τέτοιο αλλά δυστυχώς....

Φιλάκια πολλά και
καλή σου μέρα
Αλεξάνδρα

Ανθούλα είπε...

Αλεξάνδρα τέλεια η τούρτα σου!
Την έφτιαξα για την Κυριακή του Πάσχα και ήταν πραγματικά υπέροχη.
Στην κρέμα έβαλα 3 κρόκους( γιατί φοβήθηκα να μην μυρίζει αυγουλίλα )και πρόσθεσα επιπλέον άρωμα βανίλιας!Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!!!Όσοι την έφαγαν ξετρελάθηκαν και αύριο θα κάνω ακόμα μία για αυτούς που άκουσαν τα σχόλια και δεν πρόλαβαν να δοκιμάσουν!
Μπράβο σου!!!

Αλεξάνδρα είπε...

Ανθούλα μου καλησπέρα:))

Η συνταγή που δοκίμασες είναι της Μαργαρίτας μας,αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία μπροστά στο γεγονός ότι σας άρεσε τόσο πολύ!

Χαίρομαι ιδιαίτερα Ανθή μου!
Πολλά φιλάκια:))
Αλεξάνδρα

Ανθούλα είπε...

Μπράβο και στην Μαργαρίτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Το γλυκάκι φαίνεται τέλειο και θέλω να το φτιάξω αλλά έχω μερικές απορίες! Το κέικ το βάζουμε σε λαδόκολλα; Δε βάζουμε καμία λιπαρή ουσία στο κέικ; Κ τέλος το γάλα που θα το σιροπιάσουμε πρέπει να είναι ζεστό; Ελπίζω να μη σε κούρασα πολύ με τις ερωτήσεις! Φιλικά Νάνσυ

Αλεξάνδρα είπε...

Καλησπέρα Νάνσυ μου.

Σχετικά με τις ερωτήσεις σου να πω ότι βάζουμε λαδόκολλα αν το ταψάκι μας "κολλάει",τα υλικά είναι αυτά που δίνονται ακριβώς,το γάλα δεν πρέπει να είναι ζεστό!

Για ότι άλλο θες μη διστάσεις...
Φιλικά
Αλεξάνδρα

Ανώνυμος είπε...

Ένα έχω να πω! Έπαθα έρωτα με αυτό το γλυκό! το έφτιαξα σήμερα και το έβαλα στο ψυγείο (αφού το δοκίμασα πρώτα η λιχούδα) Δεν έβαλα σαντιγί από πάνω γιατί δε την πολυσυμπαθώ! Δοκίμασα λίγο το κέικ πριν του ρίξω το γάλα και έμοιαζε λίγο με τις καρύδες (τα μικρά τυλιχτά)Οπως όλες οι συνταγές σας που έχω δοκιμάσει είναι υπέροχη! Ελάτε να σας κεράσω ένα κομμάτι! Ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια Νάνσυ

Ανώνυμος είπε...

Το πιο τελειο και ζουμερο γλυκακι!!!!Το εφτιαξα σημερα και ξετρελαθηκαν ολοι (μικροι και μεγαλοι),το μονο που προσθεσα ηταν ξυσμα πορτοκαλιου μεσα στην κρεμα..Οσοι αγαπατε την καρυδα πρεπει να το φτιαξετε!!
Φιλια!! Αγγελικη

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας!! Πολύ ωραια συνταγή και θα δοκιμαστεί όσο πιο συντομα γίνεται!!! Θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορούμε να σιροπιάσουμε το γλυκάκι με κανονικό σιπόπι (ζάχαρη-νερό), το διατηρούμε στο ψυγείο και πόσες μέρες κρατάει? Γειά στα χέρια σας!!

margarita είπε...

ΝΟμιζω οτι δε θα αξιζει τοσο με απλο σιροπι με νερο αν θελεις καλυτερα βαλε σιροπι απο κομποστα ροδακινο , ανανα που παει πολυ με την καρυδα ή οτιαλλο σου αρεσει, κραταει 3-4 μερες το πολυ γιαι εχει και την κρεμα αλλα δε νομιζω να αντεξει πανω απο 1 μερα στο ψυγειο.... θα εξαφανιστει γρηγορα...

Ανώνυμος είπε...

Το γάλα να είναι κρύο, ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου;

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αν γίνομαι κουραστική, αλλά το γάλα να είναι κρύο, ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου; Ευχαριστώ.

Αλεξάνδρα είπε...

Καλησπέρα καλή μου φίλη.

Η Μαργαρίτα μάλλον δεν είδε την ερώτηση σου.
Ωστόσο εγώ την εχω απαντήση ήδη σε παραπάνω ερώτηση από άλλη φίλη.
Το γάλα δεν πρέπει να είναι ζεστό!!!!

Σου εύχομαι καλή επιτυχία!
Καλό Σ/Κ
Αλεξάνδρα

Μαργαριτα είπε...

Καλησπέρα Ιωαννα
δε θα το δημοσιευσω το σχολιο γιατι δε θελω να πεσω στην παγιδα να πιστευουν το ιδιο και για μενα,καταλαβαινεις τι εννοω.... λοιπον πανω στην ερωτηση δε θα σου το προτεινα το γαλα καρυδας αφηνει μια στυφη γευση στο τέλος, εκτος αν του προσθεσεις ζαχαρη και το φερεις στα μετρα σου. Και παλι σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια περιμενω εντυπωσεις

Ανώνυμος είπε...

mia erotisi
ama antikatastisoume to aleuri pou fouskoni mono tou me kanoniko k baloume parapano baking tha exoume to idio apotelesma

Ανώνυμος είπε...

episis to aleuri prepi na einai koskinismeno ??? euxaristo :)

renata είπε...

Μπορώ να βάλω έτοιμη κρέμα ανθος αραβοσίτου?Θα μου λυνε τα χερια λογω χρόνου!

renata είπε...

Μπορω να βαλω ετοιμη κρεμα?

Μαργαριτα είπε...

Χιλια συγνωμμη που αργησα να απαντησω ειμαι σε διακοπες και δε εχω αμεσση προσβαση στο ιντερνετ. Ανωνυμε ναι θα εχουμε το χει προιδιο αποτελεσμα απο την στιγμη που αθα εχει μπεικιν. Αν το κοσκινισεις θα εχεις πιο αφρατο αποτελεσμα, σε αυτη την συνταγη παντως δεν ειναι αναγκαιο, ρενατα δεν ειχει προβλημα μπορεις να βαλεις ανθος θα ειναι πιο ελαφρυ

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη συνταγή και φυσικά για όλη την ιστοσελίδα σας.Εχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές και είναι υπέροχες.Έχω όμως μία απορία:υπάρχει διαφορά όταν αναφέρετε στη συνταγή φλυτζάνι ή κούπα?...Χρησιμοποιώ κατα γράμμα την ένοτητα Μετρήσεις Υλικών του site σας όπου αναφερετε κουπα.
Τί ισχύει?...Ευχαριστω για την απαντηση σας.

Μαργαριτα είπε...

καλησπερα σε ευχαριστω πολυ για τ ακαλα σου λογια!!! Το ιδιο ειναι παντα ειναι φλυτζανι του τσαγιου, αν ειναι του ελληνικου ή του νες το γραφει στην συνταγη

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κόψω το παντεσπάνι σε δυο δίσκους αφού το σιροπιάσω με το γάλα και η κρέμα να μπει ανάμεσα ώστε να μοιάζει πιο πολύ σε τούρτα και να το επικαλύψω με σαντιγί και να το πασπαλίσω με καρύδα;

DIMITRIS είπε...

Καλησπέρα
Το παντεσπάνι δεν ειναι τοσο χοντρο
ωστε να μπορεσει να κοπει σε 2 φετες.
Αν δεις οτι σου φουσκωνει αρκετα κοψτω
αλλα θα σιροπιασεις και τα 2 κομματια.
Καλη Επιτυχια!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...