Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του….
Υλικά
1 κιλό Καβούρια φρέσκα
2 πακέτα σπαγγέτι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-4 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες στο multi
αλάτι , πιπέρι, λίγη ζάχαρη
το ζωμό από τα καβούρια
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τα καβούρια (για να μην είναι πλέον ζωντανά), τα πλένουμε,
Τα βράζουμε με αρκετό νερό για 15-20 λεπτά, σουρώνουμε το ζωμό τον
βάζουμε στην άκρη και αφήνουμε τα καβούρια σε ένα πιάτο.
Αφήνούμε τις δαγκάνες και τις βάζουμε στην άρκη Σε μια βαθιά κατσαρόλα
βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
μόλις ροδίσουν ρίχνουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά,
έπειτα το ζωμό από τα καβούρια χωρίς να συμπληρώσουμε νερό,
μόλις πάρει βράσει ο ζωμός ρίχνουμε τα μακαρόνια τα βράζουμε, 2-3 λεπτά πριν ετοιμαστούν ,
ρίχνουμε και τις καβουροδαγκανες,
Αποσύρουμε τα μακαρόνια από το μάτι χωρίς να στραγγίξουμε τα μακαρόνια, (το νερό σώνετε σχεδόν όλο)
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
Υ.Γ. με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε καραβίδες ή γαρίδες μεγάλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου