translation

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Ρυζόγαλο βανίλια

Pin It

Παραδοσιακές γεύσεις!!!!

DSC03210

 

Υλικά 6-7 μερίδες

1 λίτρο γάλα

1 φλιτ. ελλ. ρύζι γλασσέ ή Καρολίνα

4 κ.σ. μεγάλες ανθός αραβοσίτου με γεύση βανίλια

5κ.σ. μεγάλες ζάχαρη

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι να μαλακώσει πολύ αν πιει όλο το νερό δε το στραγγίζουμε , αν έχει αρκετό νερό το σουρώνουμε ,

DSC03091

Βάζουμε έπειτα το ρύζι (κρατάμε μισό φλιτζάνι γάλα) , το γάλα και την ζάχαρη να βράσουν,

DSC03093

ανακατεύουμε στο γάλα το άνθος αραβόσιτου , μόλις διαλυθεί το ρίχνουμε στο βραστό γάλα , ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά,

DSC03095

το μοιράζουμε σε μπολάκια και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

DSC03212

                                  Καλή Επιτυχία!!!!

Υ.Γ. Το μείγμα πήζει κρυώνοντας, μπορείτε να βάλετε ότι γεύση άνθος αραβόσιτου θέλετε (φράουλα, μπανάνα, σοκολάτα,), αν πάλι δεν έχετε άνθος , βαλτέ κορν φλαου ή νισεστέ στην ιδία ποσότητα και προσθέστε βανίλια σε σκόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...