Ξινό και δροσερό!!!

Υλικά
6 αυγά
150γρ κρέμα γάλακτος
200γρ ζάχαρη
280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο
2κ,γ μπέικιν
40γρ χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
Γλάσο
200γρ αχνή ζάχαρη
30γρ. χυμό λεμονιού
Συνταγή
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα να αφρατέξουν,

Προσθέτουμε την κρέμα, το αλεύρι, το μπέικιν και τέλος το βούτυρο και τον χυμό.

Αλευροβουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και βάζουμε μέσα στο μείγμα.

Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα.
Βάζουμε την φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 7 λεπτά, έπειτα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 170 και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα,
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
Στο μεταξύ κάνουμε το γλάσο, ρίχνουμε τα υλικά του γλάσου σε ένα μπολ και αναταευουμε να γίνει ένας χυλός.

Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ.

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!
Η συνταγή είναι του ΣΤ. Παρλιάρου

Υλικά
6 αυγά
150γρ κρέμα γάλακτος
200γρ ζάχαρη
280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο
2κ,γ μπέικιν
40γρ χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
Γλάσο
200γρ αχνή ζάχαρη
30γρ. χυμό λεμονιού
Συνταγή
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα να αφρατέξουν,

Προσθέτουμε την κρέμα, το αλεύρι, το μπέικιν και τέλος το βούτυρο και τον χυμό.

Αλευροβουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και βάζουμε μέσα στο μείγμα.

Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα.
Βάζουμε την φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 7 λεπτά, έπειτα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 170 και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα,
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
Στο μεταξύ κάνουμε το γλάσο, ρίχνουμε τα υλικά του γλάσου σε ένα μπολ και αναταευουμε να γίνει ένας χυλός.

Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ.

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!
Η συνταγή είναι του ΣΤ. Παρλιάρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου