Πλησιάζουν γιορτινες μέρες, οπότε ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για τα “επίσημα”
τραπέζια.
Μια συνταγή φερμένη απο την Ρωσιά περιμένει να την δοκιμάσετε!!!
Υλικά
1/2 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λωρίδες για τηγάνι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
8-10 μανιταρία κομμένα σε φέτες
2 κούπες ζωμό απο μοσχάρι
1/4 φλ. τσαγιού sour cream ή κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ. σούπας μουστάρδα
1 κ. σούπας κορν φλαου
6 κ.σούπας βούτυρό ή λάδι
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε το μοσχάρι,
μόλις ροδίσει το βγάζουμε απο το τηγάνι.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν,
τα σβήνουμε με κρασί.
Αφήνουμε 2 λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε τον ζωμο, το βράζουμε μέχρι να χάσει τα 2/3 των υγρών.
Ρίχνουμε στο τηγάνι ξανά το μοσχάρι.
Σε λίγο νερό διαλύουμε το κορν φλάου και το ρίχνουμε στο τηγάνι,
το αφήνουμε να δέσει την σάλτσα ανακατεύοντας 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε την μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αποσύρουμε από την φωτιά.
Συνοδεύεται πολυ ωραια με ρύζι ή ταλιάτέλες.
Καλή Επιτυχιά!!!!!!
Υ.Γ. Το μοσχαράκι θα ζητήσετε απο τον κρεοπώλη σας να σας το κόψει σε λεπτές λωρίδες.
Στην κανονική εκτέλεση το μοσχάρι μπαίνει στο τέλος αφού έχει δέσει η σάλτσα, εγω το πρόσθεσα εκει που βράζει ο ζωμος για να τραβήξει το μοσχαρι. Το αφήνω στην κρίση σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου