translation

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Το μεθυσμένο χταπόδι

Pin It

Μύρισε θάλασσα!!!

018

Υλικά
1 κιλό χταπόδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
1 κον κασέ
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ. γλυκού αλάτι
λίγο κόκκινο πιπέρι
3-4 κόκκους μπαχάρι
πιπέρι μαύρο
1/4 κουτ. κανέλα

Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι

001

και το κόβουμε σε κομμάτια.

002Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν.

004Μόλις ροδίσει, ρίχνουμε το χταπόδι.Το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά

007 και το σβήνουμε με το κρασί.

011

Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί.Προσθέτουμε το κον κασέ και όλα τα μπαχαρικά.

017 Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.

022

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!

Tips
Συνοδεύεται συνήθως με κοφτό μακαρονάκι ή ρύζι!

3 σχόλια:

big mama είπε...

Αχ, χταποδάκι! Πραγματικά μύρισε θάλασσα με το φαγητό σου!

Paolinaki είπε...

Kalispera Margarita mou,kali xronia xronia polla!Epeidi thelw na to ftiaksw aurio to xtapodaki...posi peripou wra thelei vrasimo?Exei kapoio mistiko gia na ginei malako?

margarita είπε...

Καλησπερα
Χιλια συγνωμμη για την καθυστέρηση,
εγω το βραζω στην χυτρα με μπολικο ξυδι περιπου ενα μπουκαλακια για 30 λεπτα. Τωρα σε κατσαρολα ξερω οτι χρειαζετε αρκετο χρονο μπορει και πανω απο ωρα παλι με ξυδι. Αυτη η συνταγη θελει ενα χταποδι περιπου 2 κιλα
Καλη επιτυχια!!!
Περιμένω εντυπωσεις

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...