translation

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Ρολάκια Κανέλας

Pin It

Τα λόγια είναι περιττά!!!!!!!!!!!

036 Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
8 φλιτζάνια (+1 ακόμη)αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κουταλιά αλάτι
λιωμένο βούτυρο
ζάχαρη
κανέλα

Γλάσο
450 γρ.άχνη ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού Baileys
½ φλιτζάνια γάλα
¼ φλιτζάνι λιωμένο Βούτυρο
⅛ κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το γάλα,το φυτικό έλαιο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα,

002

Λίγο πριν βράσουν τα αποσύρουμε από το μάτι.Τα αφήνουμε να χλιαίνουν και ρίχνουμε την μαγιά.Την αφήνουμε για ένα λεπτό,

003

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τις 8 κούπες αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τα υγρά της κατσαρόλας.Τα ζυμώνουμε(θα κολλάει στα χέρια).

005

Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να διπλασιαστεί.Μόλις η ζύμη γίνει, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι,τη σόδα και το μπέικιν

006

και ξαναζυμώνουμε καλά.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια,παίρνουμε το ένα και κάνουμε ένα μακρύ φύλλο,όχι λεπτό,περίπου 3-4 χιλ.

009

Απλώνουμε πάνω το λιωμένο βούτυρο,τη ζάχαρη,την κανέλα

010

και το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.

011

Κόβουμε φαρδιά κομμάτια 2-3 εκ.

015

και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν.

016

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.Μόλις φουσκώσουν,τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

024

Γλάσο
Βάζουμε τα υλικά,όλα μαζί,σε ένα μπολ

019

και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά.

022

Μόλις κρυώσουν τα ρολάκια,περιχύνουμε με το γλασό και τα σερβίρουμε.

026


Καλή Επιτυχία!!!!!!

040

Tips
Επειδή βγαίνουν πολλά κομμάτια,μπορείτε να τα τυλίξετε ή να τα βάλετε σε ένα ταψάκι και να τα βάλετε στην κατάψυξη.

ΠΗΓΗ: εδώ

22 σχόλια:

big mama είπε...

Ο τίτλος τα λέει όλα! Τα λόγια είναι περιττά:))

Magda^_^ είπε...

Ότι και να πω είναι λιγο! Απλά θεικό γλυκό!!!!

margarita είπε...

Koριτσια πραγματικα για τον καφε ειναι οτι πρεπει δοκιμαστε το και θα με θυμηθειτε ;)

kiki είπε...

Θέλω να βουτήξω το δάχτυλό μου στο γλάσο!!!

maggy είπε...

Κικη οντως το γλασο ειναι τελειο εγω θα το θιοθετησω σιγουρα για το κεικ

Roula είπε...

Φτιάχνω παρόμοια χωρίς το γλάσο και μ'αρέσουν πολύ. Κάποια στιγμή, θα δοκιμάσω και το γλάσο.

Ιάνειρα είπε...

Τα έφτιαξα και είναι καταπληκτικά!
Σ' ευχαριστούμε για τις συνταγές και τις συμβουλές σου!
Να είσαι καλά!

Gin Kelly είπε...

san nea mageirisa ekana ena megalo lathos den afisa na krywsei to migma gia na riksw tin magia :/ kai bgikan polu sklira ap eksw parola ayta itan nostimaaaa....syntoma tha ksanaftiaksw pio prosextika!fobero blog :)

margarita είπε...

Σε ευχαριστουμε πολυ για τα καλα σου λογια, Αυτο που εκανες ήταν να χαλασεις την μαγια στην ουσια καηκε και αχρηστευτηκε. μπορεις να κανεις και τα μπουλαρ παρομοια και πιο εντυπωσιακη συνταγη αλλα προσεχε η σωστη θερμοκρασια τον υγρο( θα σου πω ενα προχειρο τροπο) ειναι οταν βαζεις το μικρο δακτυλο και μπορεις να μετρησεις εως τα 30 αν δεν αντεχεις αστο να κρυωσει λίγο ακόμη

Gin Kelly είπε...

Kalimera! Eyxaristw poly gia tin symbouli :)!!!tha ksanadokimasw syntoma! Oso gia to glaso to ekana me kafe kai itan fovero!polu xairomai pou uparxei ena tetoio elliniko blog me fwtografies!

Ανώνυμος είπε...

τελεια τα ρολλακια!!!!!!σημερα τα εφτιαξα!!!απλα μηπως αντι για 1 λιτρο γαλα,χρειαζεται 1 τεταρτο?το λεω γιατι μου πηρε πολλα παραπανω φλυτζανια αλευρι απο τα 9 στο συνολο που γραφει η συνταγη.....στην ξενη συνταγη που βρηκατε αναφερει νομιζω 1 τεταρτο γαλα...μηπως μπορειτε να το δειτε για να ξερω την επομενη φορα που θα τα φτιαξω????ευχαριστω!!!

Αλεξάνδρα είπε...

Καλημέρα και καλή βδομάδα:)

Η Μαργαρίτα η οποία και ανέβασε τη συνταγή,αυτό τον καιρό δεν μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν συνταγές της.

Εγώ πάλι δεν έτυχε να φτιάξω αυτά τα ρολάκια ποτέ και δεν μπορώ να βοηθήσω...

Πραγματικά λυπάμαι.....

Καλή συνέχεια
Αλεξάνδρα

margarita είπε...

Καλησπερα, η δοσολογια ειναι σωστη, μπορει το αλευρι σου να ηταν πιο μαλακο απο οτι συνηθως, οποτε σου πηρε και παραπανω, το 1/4 που αναφερετε ειναι για το γλασο, σε αυτη την συνατγη ειχα χρησιμοποιησει το μπλε του lidl για ολες τις χρησεις, δε ξερω αν σε βοηθαει αυτο

Ανώνυμος είπε...

καλημερα τα ρολλακια ειναι πραγματικα υπεροχα και επειδη μας αρεσουν πολυ τα αυθεντικα απο τα καταστηματα CINNABON σας λεω οτι η ζυμη ειναι ακριβως ιδια!!!!!!!!!!!!!Θα ηθελα μονο αν μπορειτε να μου προτεινετε καποιο γλασο με γευση καραμελας.Σας ευχαριστω οπως και να 'χει για την υπεροχη συνταγη!!!!!!!!!!!!!

margarita είπε...

ΑΝ δοκιμασεις το γαλσο της συγκεκριμενεις συνταγης εχει μια γευση καραμελας , αν θελεις ομως να ψαξουμε να βρουμε ενα γλασο με γευση καραμελας

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη για την αργοπορημενη απαντηση πραγματικα το γλασο ειναι καταπληκτικο.Αν βρειτε και κατι σε καραμελα θα ηθελα να το δοκιμασω.Ευχαριστω πολυ

Φάτεν είπε...

Φαίνονται πεντανόστιμα!!!! Μία ερώτηση μόνο, όταν λέτε ''κούπα'', εννοείται τη μεγάλη του νες, ας πούμε?? Ευχαριστω Πολύ!!

margarita είπε...

Καλησπερα Φατεν
ΕΙναι φλ. τσαγιου, καλη επιτυχια !!!
Περιμένω εντυπωσεις

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα φαίνονται υπέροχα και λέω να το τολμήσω.
1φλυτζάνι λάδι ενοείται ελαιόλαδο ή σπορέλαιο;
Επίσης επειδή δεν έχω τώρα Baileys μπορώ να χρησιμοποήσω κάποιο άλλο ποτό όπως Αμαρρέτο ή Tia Maria;
Ευχαριστώ για την απάντηση

margarita είπε...

Καλησπέρα
δε βαζω ποτε ελαιολαδο σε ζυμη για γλυκο γιατι εμενα προσωπικα δε μου αρεσει, αλλα αυτα ειναι θεμα γουστου, Μπορεις να βαλεις λικερ πυ εχεουν την βαση σε γαλα να ειναι παχυ, νομιζω το Τια Maria ειναι ετσι, Περιμενω εντυπώσεις!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπορώ να αντικαταστήσω τη ζύμη με έτοιμη φρέσκια σφολιάτα και να αφήσω ίδια τη γέμιση και το γλάσο;

Ευχαριστώ,
Σύλβια

Ανώνυμος είπε...

γεια σας παλια ειχατε βαλει μια συνταγή που λεγοταν τσουρεκοκεικ δεν υπαρχει πια μπορω να την ξαναβρβ??

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...