Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Νουγκατίνα

Για τους λάτρεις του αμυγδάλου!!!

DSC_0999-001

 

Υλικά
8 ασπράδια αβγών
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κρεμόριο ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμυγδάλου
1 1/2 κούπες αμύγδαλα αλεσμένα ωμά (300 γρ.)
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη

για τη γέμιση
2 κούπες
κρέμα ζαχαροπλαστικής

για το στόλισμα
300 γρ. σαντιγί
100 γρ. αμυγδαλάκι καβουρντισμένο

Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ,στη δυνατή ταχύτητα,τ' ασπράδια με το κρεμόριο ή το χυμό λεμονιού να πήξουν.
Έπειτα ρίξτε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και την εσάνς πικραμυγδάλου και χτυπήστε,μέχρι να γίνει  μαρέγκα πηκτή σαν γιαούρτι.

DSC01022

Ρίχνετε τα αμύγδαλα με την φρυγανιά και ανακατεύετε σιγά σιγά να μην φύγει ο αέρας και ξεφουσκώσει η μαρέγκα.

DSC01023

DSC01025

Απλώστε το μείγμα στο μεγάλο (30x30 εκ.) ταψί του φούρνου,επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο ή σε 2 στρόγγυλα ταψιά 26 εκ. χωρίζοντας το μείγμα στη μέση.

DSC01027

Ψήστε το στους 200 βαθμούς Κελσίου,30' περίπου.Στο μεταξύ,ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής,βγάλτε το παντεσπάνι από το φούρνο ξεκολλήστε την λαδόκολλα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.Αν κάνετε το παντεσπάνι στο μεγάλο ταψί κόψτε το κάθετα σε 4 ίσα μέρη κι ενώστε τα δύο-δύο,απλώνοντας την κρέμα ζαχαροπλαστικής στα ενδιάμεσα.

DSC01028

Με τα 2 στρόγγυλα κομμάτια βάλτε στο ενδιάμεσο κρέμα από πάνω το 2 δεύτερο παντεσπάνι.

DSC01030

Χτυπήστε τη σαντιγί και σκεπάστε την τούρτα,διακοσμήστε με αμυγδαλάκι.   

DSC_0990-001

                      Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!

 

Η συνταγή είναι της Β.Αλεξιάδου από το βιβλίο Ελληνική κουζίνα ζαχαροπλαστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...