translation

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Η πίτα της αρχάριας

Pin It

Πεντανόστιμη και πανεύκολη!!!

DSC01193

Υλικά
500 γρ. αλεύρι μαλακό
300 ml νερό
1 κ.γ. αλάτι
500 γρ. τυρί φέτα
1 αβγό
λίγο πιπέρι
100 ml λάδι
100 γρ. βούτυρο


Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το νερό και το αλάτι και τα ζυμώνουμε.

DSC01165

Φτιάχνουμε μια μπάλα.

DSC01166

Τη χωρίζουμε στα 5.

DSC01168

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το λάδι.
Ανοίγουμε τα μπαλάκια στο μέγεθος από ένα πιατάκι του γλυκού.

DSC01169

Βάζουμε σε βαθιά μπολάκια από 40γρ. του μείγματος του
λαδιού και τοποθετούμε μέσα τα φυλλαράκια που έχουμε ανοίξει.
Αφήνουμε για 30 λεπτά.

DSC01170

Παίρνουμε το κάθε φυλλαράκι αφού περάσει η ώρα και
το ανοίγουμε τραβώντας το από τις άκρες με τα χέρια,

DSC01181

Το κάνουμε τόσο λεπτό όσο ένα ρυζόχαρτο.

DSC01172

Ανακατεύουμε το τυρί με το αβγό και λίγο πιπέρι.

DSC01174

Ρίχνουμε αραιά πάνω στο φύλλο (αν σχιστεί σε κάποια σημεία δε πειράζει).

DSC01175

Διπλώνουμε σε φάκελο

DSC01176

και αφήνουμε στην άκρη.

DSC01177

Ανοίγουμε το επόμενο φύλλο με την ίδια διαδικασιά
και βάζουμε στο κέντρο αυτό που έχουμε ήδη διπλώσει.

DSC01180

Διπλώνουμε το δεύτερο φύλλο πάνω στο πρώτο.Το ίδιο και
κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα,βάζουμε δηλάδη το ήδη
διπλωμένο φύλλο μέσα στο επόμενο.

DSC01183

Μεταφέρουμε την πίτα σε ταψί 26 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

DSC01184

                          Καλή Επιτυχία!!!

11 σχόλια:

misirlou misirlou είπε...

......μμμμ ...ειμαι λιγο επιφυλακτικη οταν προκειται για συνταγη με φυλλο...παρολο που στην οικογενεια ,γιαγια και μαμα ειναι ειδικες σε αυτο...εγω το φοβαμαι λιγο...
Αυτο που προτεινετε ειναι πολυ καλη ιδεα για αρχαριους και διαστακτικους !!!Να σαστε καλα!!!Την σημειωνω!!!

ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ είπε...

Εγώ τρελαίνομαι για ζύμες και πρώτη φορά ακούω για αυτό τον τρόπο.
Το λάδι πρεπει να σκεπάζει το ζυμάρι; ή δεν έχει σημασία;
Να είσαι σίγουρη ότι θα το φτιάξω.
Καλημέρα

margarita είπε...

Ειναι πολύ νοστιμη πίτα και ευκόλη δε χρειαζεται να σκεπάζει όλο απλά αν θέλεις γύρνατο απο την μια να παρει΄λιγο λαδί και άστο απο την αλλή να κάτσι για μισή ωρα

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη πίτα!!!!Την έχω φτιάξει 2 φορές με διαφορετική γέμιση και έχει γίνει Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, το φύλλο τέλειο.Αν και ανοίγω φύλλο με τον κλασσικό τρόπο, το βαριέμαι, ενω έτσι σε σε λίγο χρόνο η πίτα έτοιμη. Εγώ την εκανα χωρίς να το αφήσω 30 λεπτά που λέτε... Το αποτέλεσμα τέλειο.

Ανώνυμος είπε...

Δοκίμασα σαν..αρχάρια και εγώ στις πίτες,να κάνω αυτήν την πίτα,αλλά ενώ όλα πήγαν μια χαρά,(μιας που έχετε φωτος βήμα-βήμα)μετα από 60λ.ψήσιμο ήταν άψητη από μέσα.Μήπως δεν έπρεπε να πετάξω το μίγμα βουτύρου και να αλλείψω τα φύλλα;;Θα ήθελα πολύ να την κάνω πάλι!Έχετε πάντως καταπληκτικές συνταγές και φωτογραφίες.Έχω δοκιμάσει αρκετές!

margarita είπε...

καλησπερα
Η πιτα δεν βαγινει τραγανη απο μεσα, τα φυλλα ειναι υγρα οχι ωμα αλλα υγρα

Ανώνυμος είπε...

φοβερη η τυροπιτουλα!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία και εύκολη η συνταγή σας, τη δοκίμασα με κάποιες μικρές παραλλαγές και βγήκε πολύ ωραία... ωστόσο θα ήθελα να ρωτήσω τί ακριβώς λάδι και βούτυρο χρησιμοποιείτε?

Μαργαριτα είπε...

Καλησπέρα
Χρησιμοπειω μαργαρίνη (βιταμ σοφτ) και καλαμποκελαιο, χαιρομαι πολυ που σας αρεσε

grEAT είπε...

αυτον τον τροπο τον ακουω πρωτη φορα. θα δοκιμαστει αυτο τον σαββατοκυριακο. θα σου πω εντυπωσεις.
ειρηνη

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...