translation

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Βραστό (μοσχαρόσουπα)

Pin It

Μύρισε χειμώνας!!!!!!!!!!!!

DSC02273

Υλικά
1/2 κιλό  μοσχάρι ποντίκι σε κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια
2 μέτριες πατάτες
2 μεγάλα καρότα
1 φύλλο σέλινο ή 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο
2 λίτρα νερό
λίγο λάδι
αβγολέμονο( προαιρετικά)
1 φλιτζ. καφέ ρύζι Καρολίνα(προαιρετικά,πολύ βάζουν μόνο λαχανικά )
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με το μοσχάρι σε μια κατσαρόλα να βράσει.

DSC02260

Χρειάζεται αρκετή ώρα εκτός αν έχετε χύτρα .
Ξαφρίζουμε.

DSC02261

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.Κόβουμε τις πατάτες και το καρότο 
σε καβάκια και τα ρίχνουμε και αυτά μαζί με το μοσχάρι.

DSC02265

Ρίχνουμε και το ρύζι και αφήνουμε να βράσουν.

DSC02267

Μόλις μαλακώσουν,κάνουμε το αβγολέμονο όπως στις οδηγίες της συνταγής και το ρίχνουμε.

DSC02271

 Καλή Επιτυχία!!!

Tip
Αν το νερό είναι λίγο,μπορείτε να προσθέσετε.
Πολλοί το πρώτο νερό το πετάνε,αλλά εγώ νομίζω ότι όλη η νοστιμιά είναι εκεί.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο φαγάκι! Πιο πολύ το κάνω μόλις χειμωνιάσει λίγο. Βάζω κριθαράκι χονδρό 10 λεπτα πριν το σβήσω γιατί συνήθισα έτσι από τη μαμά μου και είναι πολύ καλή σούπα και με γίδα, να βρεις καλό ψιλοάπαχο κομμάτι και να δεις τι ωραία που γίνεται! Μας άνοιξες την όρεξη τώρα!

Εφη

Μarion, είπε...

Μαργαρίτα είναι το τέλειο φαγάκι μόλις κρυώσει λίγο ο καιρός.
Είναι πεντανόστιμο.

Dimitra είπε...

Μπράβο βρε Μαργαρίτα! Τέτοια φαγάκια τα αγαπώ! Απλά, βασικά πιάτα που όλοι θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να γνωρίζουμε!!! Μου τα έχεις και τόσο αναλυτικά που Δευτέρα πάω βουρρρ για ποντίκι και μοσχαρόσουπα!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...