translation

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Mini doughnut

Pin It

Κάνεις δε μπορεί να φάει μόνο ένα….

DSC02474

Υλικά

1 κούπα τσαγιού  χλιαρό νερό

1 φλιτ. ελληνικού ζάχαρη

1 φλιτ. ελληνικού σπορέλαιο

1 φακελάκι μαγιά ξερή

2 1/2 κούπες Νες αλεύρι που φουσκώνει

1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά με το νερό

DSC02467

ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε .

DSC02468

Η ζύμη πρέπει να κολλάρει λίγο στα χεριά.

DSC02469

Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος για μίση ώρα να φουσκώσει, Έπειτα λαδώνουμε ήτα χεριά μας περνούμε μικρά μπαλάκια ζύμης όσο ένα καρύδι κάνουμε νέα μπαστουνάκι  και το ενώνουμε να γίνει κύκλος,

DSC02470

τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λαδί μέχρι να γίνουν χρυσαφί,

DSC02472

                                        Καλή Επιτυχία!!!!

DSC02475

 

Σερβίρονται με ζάχαρη, αχνή , μελί ακόμη και Μέρεντα  έχουν ίδια γεύση με αυτά που αγοράζουμε στην θάλασσα                  

Υ.Γ Προσοχή δεν θέλει πολύ τηγάνισμα ΙΣΑ να ροδίσουν, η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει γρήγορα αν είστε 2 άτομα ακόμη καλυτέρα

Η συνταγή είναι της φίλης Μελίνας και η εκτέλεση της Θειας μου Χρύσας.

7 σχόλια:

Αναστασία είπε...

Μμμμμ! Μοσχομύρισαν!!!

Ανώνυμος είπε...

οπωσδηποτε αυριο θα τα φτιαξω μπραβο!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

teleies syntages exw ksetrellatheithelw na kanw polles ap,aytes mpravo!!!!!!mary

Ανώνυμος είπε...

φανταστικη συνταγη την εφτιαξα και εγιναν καταπληκτικα

Ανώνυμος είπε...

τελεια η συνταγη σου μαργαριτα τα παιδια μου ξετρελαθηκαν μπραβο...

Ανώνυμος είπε...

Φαίνονται πολύ ελκυστικά. θα μπορούσαμε άραγε να τα ψήσουμε στο φούρνο; Σίγουρα τηγανιτά είναι νοστιμότερα αλλά θα με ενδιέφερε να ξέρω αν μπορώ να αποφύγω το τηγάνισμα.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχα και πάρα πολύ αφράτα.Από την ώρα που είδα τη συνταγή τα φτιάχνω συνέχεια.¨ολοι κατενθουσιάστηκαν!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...