translation

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Πολύχρωμο ρύζι με λαχανικά

Pin It
Αν τα παιδιά σας δε τρώνε τα λαχανικά
έτσι θα τα φάνε σίγουρα…
DSC04327

Υλικά για 4 άτομα
2 1/2 κούπες νερό
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 κούπα ανάμεικτα λαχανικά
2 κ. σούπας φετινή
αλάτι, πιπέρι
1 κύβο κότας ή ακόμη καλυτέρα ζωμό
Συνταγή
Βράζουμε τα λαχανικά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
DSC04311
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το νερό , το ρύζι, τον κύβο και το αλάτι να βράσουν , μόλις αρχίσει να βράζει το χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά
DSC04309
και το βράζουμε περίπου για 10 λεπτά να πει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε της 2 κουταλιές φυτίνη να λιώσουν , έπειτα ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά,
DSC04318
τα ρίχνουμε μέσα στο ρύζι και τα ανακατεύαμε.
DSC04320
                   Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν θέλετε μπορεί μόλις κρυώσει το ρύζι να βάλετε μαγιονέζα και θα έχετε μια γευστικότατη ρυζοσαλάτα. Αν βάλετε ζωμό κότας  όση ποσότητα βάλετε τόση  ποσότητα νερού θα αφαιρέσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...