translation

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Πατάτες Ογκρατέν

Pin It
Ντελικάτη γεύση!!!
Πατάτες Ογκατέν
Υλικά για 4 άτομα
5 μεγάλες πατάτες
3 κ. σούπας βούτυρο
3 κ,σούπας αλεύρι
300 γρ. gouda σε κύβους
2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο κόκκινο πιπέρι
Συνταγή
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 5 χιλ,
DSC04347
βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να χρυσίσουν.
DSC04348
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι
DSC04349
και το ανακατεύουμε καλά να μην σβολιάσει, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε,
DSC04350
μόλις πήξει χαμηλώνουμε την φωτιά ρίχνουμε μέσα τα κασέρια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν,
DSC04351
κλείνουμε το μάτι και το βγάζουμε από την φωτιά..
Περνούμε ένα βαθύ πυρέξ σχετικά μικρό (γιατί θέλουμε βάθος και όχι να απλωθούν) το βουτυρώνουμε , απλώνουμε 2 σειρές πατάτες,
DSC04356
από πάνω βάζουμε την μισή κρέμα με τα κασέρια,
DSC04357
τις υπόλοιπες πατάτες
DSC04358
και πάλι την κρέμα
DSC04359.
Το ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η κρέμα.
                       Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν δε θέλετε να τηγανίζετε τις πατάτες, τις κόβετε απλά τις απλώνετε και προσθέτετε στην κρέμα ακόμη 1 φλ. γάλα να είναι πιο αραιή κρέμα( ίσα να πήξει)  και το ψήνετε στους 150 μέχρι να μαλακώσουν η πατάτες,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...