translation

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Lemon pie

Pin It
Για αυτούς που τους αρέσει το λεμόνι,
αυτή η τάρτα θα τους τρελάνει!!!
lemon pie

Υλικά για 24 εκ ταψάκι
Για την βάση
180 γρ αλεύρι για όλες τι χρήσει
60 γρ. ζάχαρη
80 γρ βούτυρο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρόκο
Κρέμα λεμονιού
1 1/2 φλ.τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού χυμό από λεμόνι
200 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κορν φλάου
ξύσμα από 2 λεμόνια
60 γρ. βούτυρο
3 κρόκοι
Για την μαρέγκα
4 ασπράδια σε θερμοκρασία περιβάλλον
125 γρ ζάχαρη
Συνταγή
Βάση
Βάζουμε σε ένα μπολ ολα τα υλικά εκτός από  τον κρόκο , τρίβουμε καλά το βούτυρο με το αλεύρι  να γίνει ψίχουλα,

DSC04180
προσθέτουμε τον κροκό και 3 κ.σούπας νερό να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια.
DSC04181
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά, Ανοίγουμε έπειτα ένα φύλλο περίπου 28 εκ. το βάζουμε σε ένα ταψάκι αλευρωουτυρωμένο για τάρτες
DSC04182
και το ψήνουμε για 15-18 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Κρέμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύσμα να βράσουν,
DSC04174
στο χυμό λεμονιού διαλύουμε το κορν φλαόυ (προσοχή να διαλυθεί σωστά χωρίς σβόλους δε, αλλάζει η ύφη ακόμη και αν χτυπηθεί με μίξερ)
DSC04175
και ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει μέχρι να σφίξει η κρέμα, έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους
DSC04177
και το βούτυρο
DSC04178
μέχρι να ενωθούν καλά  όλα τα υλικά, την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την  αφήνουμε να κρυώσει.
Μαρέγκα
Βάζουμε σε ένα στενό σκεύος τα ασπράδια με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με την ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα.
DSC04183
Συναρμολόγηση
Μόλις κρυώσει η βάση βάζουμε από πάνω την κρέμα
DSC04184
και έπειτα την μαρέγκα,
DSC04185
DSC04186
Την ξαναβάζουμε στο φούρνο στο γκριλ στις 180 βαθμού μέχρι να χρυσίσει η μαρέγκα. Περιμένουμε να κρυώσει και την σερβίρουμε. Διατηρείτε στο ψυγείο.
               Καλή Επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...