translation

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Pin It
Γλυκόξινη γεύση!!!
ά
Υλικά
δαμάσκηνα
ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνια
Συνταγή
Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα ξεφλουδίζουμε,αφαιρούμε το κουκούτσι και  τα ψιλοκόβουμε, (εγώ τα έκοψα στην μέση γιατί ήταν πολύ μικρά σαν κορόμηλα), μετράμε με ένα ποτήρι τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε στη μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε την ίδια ποσότητα σε ζάχαρη, π.χ. 2 ποτήρια δαμάσκηνα 2 ποτήρια ζάχαρη,
DSC04157
τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μόλις αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε το μάτι στην μέση, όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα το χυμό από το λεμόνι
DSC04158
και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η μαρμελάδα, αυτό θα το καταλάβουμε βάζοντας την μαρμελάδα πάνω σε ένα πιατάκι και σκουντώντας με το δάχτυλο δεν ξαναενώνεται,
DSC04160
Βάζουμε τα βάζα που θα αποθηκεύσουμε την μαρμελάδα στον φούρνο στους 200 βαθμός για 10 λεπτά και τα καπάκια σε ζεστό νερό, μόλις ετοιμαστεί η μαρμελάδα, όπως είναι ακόμη ζεστή την βάζουμε στα ζεστά βάζα, την καπακώνουμε, την γυρνάμε ανάποδα να φύγει ο αέρας και να σφραγίσει το βάζο.
DSC04162
Την διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.
              Καλή Επιτυχία!!!!



Προταση φιλης:

Θα θελα εδώ να αναφέρω μια μεθοδο ευκολη, αλάνθαστη και αποτελεσματική για τα βάζα, που μπορεί να αντικαταστήσει την αποστείρωση. Αφού κρυώσει η μαρμελάδα, το γλυκό κουταλιού, η κομπόστα κλπ βάζουμε μονό 1 σταγόνα καθαρό οινόπνευμα στο καπάκι. Ανάβουμε και κλείνουμε αμεσως. Η φλόγα έχει τη ιδιότητα να απορροφά τον αέρα στο βάζο. Είναι κάτι σαν αεροστεγές κλείσιμο.....

19 σχόλια:

papagalos28 είπε...

Καλημέρα!Που τα βρήκες τα δαμάσκηνα?Να υποθέσω στο σούπερ?Αλήθεια ευδοκιμούν δαμασκηνιές εδώ?Ιδέα δεν έχω!Και τα δαμάσκηνα να υποθέσω είναι φρέσκα για τη μαρμελάδα όχι ξερά.

Neli είπε...

Ωραί η μαρμελαδίτσα σου παρόμοια ρη φτιάχνω κι εγω,μόνο που βάζω λιγότερη ζάχαρη ,τα βάζα για 20 λεπτά στο φούρνο και τα καπάκια τα περναω με καθαρό οινόπνευμα.

Μαργαριτα είπε...

Καλησπερα , όχι παπαγαλε ειναι βιλολογικα απο το χωριο απο την αυλη μας.

Εφη είπε...

Μμμμμ...άκρως ξελιγωτική η μαρμελαδίτσα σου! Γειά στα χεράκια σου! Θα πάρω από βδομάδα να αρχίσω τις παρασκευές, μερικές φορές (όπως μου' ρθει) τα μπερδεύω και με άλλα φρουτάκια! Αγαπημένο φρουτάκι! Καλό φθινόπωρο! :)

Ανώνυμος είπε...

καλημερα μπορω να τριψω στο μουλτι τα δαμασκηνα και να μετρησω τον πολτο με την ζαχαρη?????? Υ.Γ αν μπορειτε απαντηστε μου γρηγορα γιοα να την κανω!!!!!!!!!

Μαργαριτα είπε...

καλησπερα ελπιζω να σε προλαβα, αν ειναι μεγαλα θα τα κοψεις σε μικρα κομματια αν ειναι μικρα κοψτα την μεση, αυτα λιωνουν , να θελεις παλι βαλτα στο multi αλλα μη το πατησεις να γινουν χυλος απλα να τα κοψει σε μικρα κομματια

Ανώνυμος είπε...

καλημερα μαργαριτα δεν με προλαβες αλλα δεν πειραζει την ετριψα λιγο στο μουλτι και με τα δαμασκινα απο τον μπαξε του μπαμπα μου εγινε το κατι αλλο ασε που αν θες μπορεις να το κερασεις και σαν γλυκο του κουταλιου θελω να σε ρωτησω και κατι αλλο εγω τοσα χρονια που κανω μαρμελαδες και γλυκα του κουταλιου τα συντυρω στο ψυγειο αν τα βαλω σε βαζα αποστιρωμενα θα μπορω να τα εχω σε ντουλαπι??Υ.Γσε ευχαριστουμε για τις υπεροχες συνταγες ασε που που τις εχεις και πιο απλοποιημενες!!!!!!!!!!!ΑΝΝΑ

Μαργαριτα είπε...

Καλησπερα
χαρηκα παρα πολυ που σας αρεσε και σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια, αν κανεις την διαδιακσια με τα βαζα οπως περιγραφω μπορεις να τα βαλεις σε σκιερο μερος χωρις να εχεις προβλημα.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα το προβλημα ειναι οτι την εχω ιδη σε ταπερ στο ψυγειο μπορω να το κανω αυτο με κρυα μαρμελαδα???????????

Μαργαριτα είπε...

Βαλε την μαρμελαδα σε γυαλινο βαζο , βαλε το μεσα σε ενα μπρικι με νερο ζεστανετο καπακωσε το και γυρνα το αναποδα

Ανώνυμος είπε...

ααααααααααα τελειααααααααααα ευχαριστωωωωωωωωωω

Ανώνυμος είπε...

και παλι καλημερα ακομα μια ερωτηση τελευταια<> παιζει ρολο αν το βαζο ειναι γεματο η αν μπορω να αποστιρωσω και μισο?????Υ.Γ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΟΧΛΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

Μαργαριτα είπε...

Δεν με ενοχλεις, πλυνε καλα το βαζο και κανε την διαδικασια οπως λεει παραπανω δεν θα εχεις προβλημα,

Ανώνυμος είπε...

τελεια σε ευχαριστωωω!!!!!!!!!!!!!!!!

cook είπε...

προτεινω τη μιση ποσοτητα ζαχαρης στην αναλογια του φρουτου,γινεται πολυ γλυκια διαφορετικα και καταστρεφεται ολο το αρωμα...

Μαργαριτα είπε...

Σε πληροφορω αγαπητη Cook οτι δε χαθηκε κανενα αρωμα και καμια γευση απο το δαμασκηνο, σεβομαι αυτο που λες, αλλα πιστευω οτι ειναι λαθος...

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα με βαση τις συνταγες σου εκανα μαρμελαδα ροδακινο και σταφυλι βγηκαν τελειες αλλα επειδη δεν ειχα ξανα κανει και τωρα διαβασα καπου αλλου οτι πρεπει να βαλω πηκτινη προβληματιστηκα να βαλω η να μην βαλω??

margarita είπε...

Καλησπέρα
Αν πήζει απο μόνο του για πιο λόγο να βάλεις πυκτινή?
Πυκτινη χρησιμοποιυον στο εξωτερικο, έγω βάζω μόνο στην μαρμαλάδα αχλάδι που είναι αγουρα τα αχλάδια.
Καλη Επιτυχια!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά παπαγάλε έχω μια απορία,μήπως δεν ζεις στην γη και ζεις στο φεγγάρι,ούτε ένα παιδάκι νηπιαγωγείου θα έκανε την ερώτηση αν ευδοκιμούν δαμασκηνα!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...