Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Γλυκεία κολοκυθόπιτα με πράσινο κολοκύθι

Γλυκεία με έντονη γεύση της κανέλλας..
DSC04222
Υλικά
Φύλλο πίτας ή 500 γρ έτοιμο φύλλο για πίτες
3 μεγάλα κολοκύθια πράσινα ή 4-5 μικρά
1 φλ. τσαγιού  ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού γάλα
3 κ.σούπας σιμιγδάλι
1 φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθιές
3 κ. σούπας σουσάμι
1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
1 κ.σούπας κανέλα
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
1/2 ποτήρι νερό
Συνταγή
Κάνουμε το φύλλο όπως η συνταγή , Πλένουμε και καθαρίζουμε περιμετρικά τα κολοκύθια, τα τρίβουμε στο ρεντε στην χοντρή μεριά,
DSC04208
βάζουμε  τα κολοκύθια με το νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα να βράσουν σε μεριά φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό και προσθέτουμε το ρύζι
DSC04209
τα βγάζουμε απτήν φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά,
DSC04213
τα ξαναβάζουμε να πάρουν μια βράση κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το  μείγμα να δέσει ( να φουσκώσει λέει η γιαγιά μου)
DSC04214
λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε ένα μεγάλο φύλλο από κάτω, στρώνουμε την γέμιση
DSC04215
βάζουμε πάνω από την γέμιση τα αλλά φύλλα ,
DSC04216
και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η πίτα.
                  Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...