translation

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Πατσαβουρόπιτα 2

Pin It

Σαν γρήγορο γαλακτομπούρεκο….Εικόνα 005

Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
6 αυγά
2 ποτήρια γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια σπορέλαιο
1 μπέικιν
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμόνι
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
3 κουτ. σούπας σιμιγάδι ψιλό
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

σιρόπι
3 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί και το βουτυρώνουμε καλά.

Εικόνα 004

Ανοίγουμε τα φύλλα,τα βουτυρώνουμε,τα τσαλακώνουμε όπως παρακάτω

Εικόνα 006Εικόνα 007Εικόνα 008

τα βάζουμε στη σειρά στο ταψί και τα ξαναβουτυρώνουμε.

Εικόνα 009

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Εικόνα 010Εικόνα 011

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά

Εικόνα 012Εικόνα 014  

και τα ρίχνουμε πάνω στα φύλλα.

Εικόνα 018

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Εικόνα 021

Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο ταψί..

Εικόνα 023

                                         Καλή Επιτυχία!!!!!!!!Εικόνα 027

                      

ΤΙΡ
Αν θέλετε,μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι με πορτοκάλι. Προσοχή το δικό μου ταψί εδώ είναι σχετικά ρηχό είναι καλύτερα να είναι πιο στενό και βαθύ το ταψί για μένει περισσότερη γέμιση μέσα στα φύλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...