translation

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Στεφανάκια τσουρεκιού

Pin It

Δεν υπάρχουν….

DSC01297

Υλικά για 9 τεμάχια
125 γρ. βραστό νερό
50 γρ. ζάχαρη
25 γρ. βούτυρο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
25 γρ. χλιαρό νερό
1 αβγό
1 βανίλια
425 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι

για το άλειμμα
1 κρόκο αυγού
λίγο γάλα

Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε
την ζάχαρη με το βούτυρο τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να
λιώσουν τα υλικά.

DSC01279

Βάζουμε σε άλλο μπολ τα 25 γρ. νερό και διαλύουμε μέσα
την μάγια,προσθέτουμε το μέλι,

DSC01281

το αβγό και τη βανίλια.Ανακατεύουμε,

DSC01282

ρίχνουμε μέσα και το πρώτο μπολ και τα χτυπάμε στο μίξερ

DSC01283

προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μαζί με το αλάτι
(δουλεύουμε το μίξερ με το γάντζο).

DSC01284

Μόλις γίνει μια σφικτή ζύμη σταματάμε το μίξερ,κάνουμε μια μπάλα

DSC01285

και την αφήνουμε για 2 ώρες να διπλασιάσει τον όγκο της.

DSC01286

Κάνουμε το ζυμάρι ένα μακρόστενο μπαστούνι και το κόβουμε
σε 9 κομμάτια.

DSC01287

Παίρνουμε ένα κομμάτι το κάνουμε μακρύ κορδόνι και το
τυλίγουμε όπως παρακάτω,η ένωση πάντα θα είναι από κάτω.

DSC01288

DSC01289

DSC01290

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αραδιάζουμε τα τσουρεκάκια σε ταψί και τα αφήνουμε για
1 ακόμη ώρα να διπλασιάσουν τον όγκο τους
(απαραίτητο αλλιώς  δεν θα είναι αφράτα),

DSC01291

Χτυπάμε το αβγό με το γάλα και τα αλείφουμε απαλά
με ένα πινέλο να μην ξεφουσκώσουν

DSC01292

Πασπαλίζουμε με μαύρη ή χοντρή ζάχαρη.

DSC01293

Ψήνουμε 15 λεπτά.

DSC01294

                                      Καλή Επιτυχία!!!!!

DSC01298

  πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...