translation

Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Nτόνατς

Pin It

Έψαξα πολύ,αλλά νομίζω

ότι βρήκα την καλύτερη!!!

025Υλικά
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 / 4 φλιτζανιού ζεστό νερό
1 1 / 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα
1 / 2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 αβγά
1 / 3 φλιτζάνι βιτάμ
5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αρκετό λάδι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το νερό,ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και την αφήνουμε για 5 λεπτά να διαλυθεί.

002

Σε ένα μεγάλο μπολ,αναμειγνύουμε μαζί το μείγμα της μαγιάς,το γάλα,τη ζάχαρη,το αλάτι,τα αβγά,το βιτάμ και 2 φλιτζάνια από το αλεύρι.

005

Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα ή με ξύλινη κουτάλα.Χτυπάμε το υπόλοιπο αλεύρι,1 / 2 φλιτζάνι κάθε φορά,έως ότου η ζύμη δεν κολλά στο μπολ.Ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να είναι ελαστική.

008

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβρανή.Βάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα,μέχρι να φουσκώσει.

010

011

Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια και απλώνουμε(εγώ το έκανα με τα χέρια)τη ζύμη να έχει πάχος όσο το μικρό μας δακτυλάκι.

014

Κόβουμε με ένα φλιτζάνι τη ζύμη σε σχήμα ντόνατς και τα αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να φουσκώσουν.

015

017

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα,αφήνουμε να κάψει καλά και ρίχνουμε μέσα τα ντόντας.Τα τηγανίζουμε,μέχρι να ροδίσουν.

019

020 Μόλις τα βγάλουμε,τα πασπαλίζουμε κατευθείαν με ζάχαρη.

025

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!

Tip
Προσoχή!Εκτελέστε ακρίβως τη συνταγή,αλλιώς το ζυμάρι θα γίνει σαν χυλός και να ξέρετε ότι μόνο αν το βάλετε σε λαδωμένη επιφάνεια δε θα κολλάει στα χέρια.

Η συνταγή είναι από εδω

4 σχόλια:

lilly was here είπε...

πρωί πρωί μας έβαλες σε πείρασμο...καλημέρα!

Μarion, είπε...

Φαίνονται λαχταριστά
και με τη ζαχαρίτσα..σκέτη κόλαση !

Anonymous είπε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=12128&subid=2&pubid=19520948#

marag είπε...

Έκανα τα ντόνατς και πραγματικά ήταν τέλεια !
Ο γιος μου ενθουσιάστηκε τόσο με τη γεύση , όσο και με την διαδικασία [ έκοβε εκείνος τα ντόνατς ]
Άλλη μια λατρεμένη συνταγή από το υπέροχο μπλοκ σας !

Να σημειώσω μόνο ότι την επόμενη φορά θα βάλω περισσότερη ζάχαρη στη ζύμη , γιατί μου φάνηκε λίγο άγλυκη [ίσως επειδή δε μου πέτυχε να κολλήσει εξωτερικά η ζάχαρη ]
Και κάτι ακόμα , τα πρώτα τα τηγάνισα σε δυνατή φωτιά και μου βρήκαν λίγο σκουρόχρωμα. Τα δεύτερα τα τηγάνισα σε μέτρια φωτιά και το χρώμα τους βρήκε χρυσαφί !

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...