translation

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Λαδένια

Pin It

Η αρχαιότερη πίτσα του κόσμου…


DSC01650


Υλικά

για το ζυμάρι
400γρ αλεύρι (μπορεί να χρειαστείτε και λίγο παραπάνω)
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1κ.γ αλάτι

για τη γέμιση
2 ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.


DSC01629


Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε
(αν δείτε ότι είναι σαν χυλός προσθέτετε και άλλο αλεύρι.
Εγώ πρόσθεσα άλλα 200γρ.Το ζυμάρι πρέπει να ξεκολλάει από τα χεριά
να μην είναι όμως πολύ σφικτό)


DSC01630


Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.Σε ένα ταψί τετράγωνο,
όχι πολύ μεγάλο,απλώνουμε λίγο λάδι


DSC01633


Βάζουμε μέσα την ζύμη πατώντας την με τα χέρια να απλωθεί σε όλο το ταψί.


DSC01638


Κόβουμε την ντομάτα και τα κρεμμύδια σε φέτες και τα απλώνουμε από
πάνω.Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και την ρίγανη και τέλος ραντίζουμε
με το λάδι (όχι υπερβολές),


DSC01639


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει.


DSC01647


Καλή Επιτυχία!!!!


ΣΗΜ: Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι λαχανικά θέλετε,η κανονική εκδοχή όμως
της λαδένιας είναι αυτή.
Επίσης η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφικτή,ίσα να μην κολλάει στα χέρια.


Η συνταγή είναι από την εκπομπή Μπουκιά και Συχώριο

12 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Πρωί πρωί με τάραξες με τις συνταγές σου. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία, απλή και νόστιμη.
Και άκρως καλοκαιρινή

Φιλιά

(υπάρχει συνταγή σας στο newsbeast: http://www.newsbeast.gr/woman/arthro/145912/almura-kritsinia-me-paparounosporo-kai-sousami/)

Μarion

Αγγελικη είπε...

Tην φτιαχνω πολυ τακτικα ιδιαιτερα τους καλοκαιρινους μηνες....Ειναι τέλεια...
Μπραβο Μαργαριτα.

Μάχη είπε...

Την έφτιαξα σήμερα το βράδυ.Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΗ!!!!
Στη μισή ζύμη έβαλα υλικά κλασσικής πίτσας για τους υπόλοιπους της οικογένειας που δεν νηστεύουν και ήταν το ίδιο καλή.Όλοι ,βέβαια, δοκίμασαν και τη λαδένια κι ενθουσιάστηκαν.Θα την ξαναφτιάξω σύντομα!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ νοστιμη,ευκολη και υγιεινη συνταγη!
Merci!
Φιλικα,Αννα Μαρια

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαφωνώ, πολύ ωραία συνταγή, απλή, γρήγορη και εύκολη.
Απλά να διευκρινήσουμε και να διορθώσουμε πως αυτή η συνταγή ανήκει στο γειτονικό νησί, την ΚΙΜΩΛΟ και όχι την Μήλο.
Ευχαριστώ!!!

KiKa Jit είπε...

1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό σε ποτηρι νεροποτηρου η φλυτζανι?ευχαριστώ

Αλεξάνδρα είπε...

Καλημέρα καλή μου φίλη.

Η συνταγή θέλει ένα κανονικό ποτήρι νερού.

Καλό Σ/Κ!
Αλεξάνδρα

Ανώνυμος είπε...

την εχω φτιαξειπολες φορες!! ειναι νοστιμοτατη ειδιακα αν μπουν κ ελιες!!ειναι οτι καλυτερο για νηστισιμο φαγητο!!! μπρει να γινει κ χωρισ λαδι μονο για το ταψακι ισα ισα ...αυτο γινεται οταν η νηστεια ειναι αλαδη .

Ανώνυμος είπε...

ειναι παραδοσιακο της κιμωλου
και οχι της μηλου

margarita είπε...

Καλησπερα...
δεν αμφιβαλλω αλλα την συνταγη την βρηκα απο την εκπομπη μπουκια και συγχωριο εκει το αναφερει... θα το διορθωσω προσεχως

maria είπε...

Να επιβεβαιώσω τους παραπάνω ότι είναι συνταγή της Κιμώλου και εγώ σαν Κιμωλιάτισα, απο μητέρα, σας λέω ότι είναι η μοναδική φορά που είδα την συνταγή όπως πραγματικά την κάνουν στην Κίμωλο και όπως την έκανε η γιαγιά μου και όλες μου οι θείες.
Μπράβο σας.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...