translation

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Τούρτα σοκολάτα βύσσινο

Pin It

Απλά δεν υπάρχει…

DSC01582

 

Υλικά
Παντεσπάνι σοκολάτας
κρέμα σοκολάτας

για την κρέμα βύσσινο
1 κομπόστα βύσσινο Κύκνος
3 κ.σ ζάχαρη
1/2 φλ.τσαγιού νερό
2 κ.σ. κορν φλάουρ
500γρ. σαντιγί

για το σιρόπιασμα
1 χυμό βύσσινο

Εκτέλεση
Βάζουμε το ζουμί από την κομπόστα σε ένα κατσαρολάκι
με τις 3 κουταλιές ζάχαρη να βράσουν.

DSC01542

Σε ένα φλιτζάνι διαλύουμε το κορν φλάου με το νερό.

DSC01543

Μόλις βράσει το ζουμί ρίχνουμε το κορν φλάου και ανακατεύουμε
συνεχώς,

DSC01545

Μόλις πήξει (να γίνει σαν μέλι) βάζουμε από πάνω μεμβράνη και το αφήνουμε
να κρυώσει κι άλλο (όσο κρυώνει πήζει περισσότερο).
Χτυπάμε την σαντιγί να γίνει σαν γιαούρτι.

DSC01551

Ρίχνουμε μέσα το βύσσινο

DSC01552

που έχει κρυώσει και χτυπάμε για περίπου ένα λεπτό.

DSC01553

Συναρμολόγηση

Κόβουμε το παντεσπάνι στα 3 σιροπιάζουμε με τον χυμό το πρώτο παντεσπάνι.
Στρώνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας.

DSC01554

Τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω,το σιροπιάζουμε και αυτό.
Βάζουμε την κρέμα βύσσινο

DSC01555

και από πάνω τα βύσσινα της κομπόστας.

DSC01558

Βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι χωρίς να το σιροπιάσουμε και αλείφουμε την
τούρτα με την κρέμα βύσσινο που έχει περισσέψει.Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

DSC01588-1

Καλή Επιτυχία!!!
Εγώ διακόσμησα με ζαχαροπάστα και έκανα πολλές στρώσεις,εσείς θα κάνετε
μόνο 2 με τη συνταγή που σας δίνω.

13 σχόλια:

para-kelsoscooks είπε...

Τόσες μέρες απείχα οικειοθελώς από τα blogs μαγειρικής. Σήμερα βλέποντας αυτήν την τούρτα οι αντιστάσεις μου κάμφθηκαν.Καλή εβδομάδα.

koutroulo είπε...

Τι να πω πρωί-πρωί...μούρθε μια ζαλάδα,μια υπογλυκαιμία...απαπαπα!!!!!
Γιας τα χέρια σου κορίτσι μου... τρελάθηκα με την διακόσμηση!!!!

Ειρήνη είπε...

kataplhktikh toyrta!einai oneiremenh!

Ανώνυμος είπε...

einai iperoxh suntagh...ti ennoeis siropiazoume to pantespani?

Lunar_261 είπε...

Να ρωτήσω κάτι? Όταν τρώμε την τούρτα το απ'έξω της κάνει κρατς κρατς?? Δηλαδή είναι τραγανή αυτή η διακόσμηση της ζαχαρόπαστας??

Maggy είπε...

καλησπερα lunar_261 η ζαχαροπαστα δεν κρατσανιζει απλα εχει πολυ γλυκια γευση, εμενα προσωπικα δε μου αρεσει την χρησιμοποιω μονο για στολισμα και την αφαιρω οταν ειναι να την φαω

Εύη είπε...

πολυ ωραια φαινεται η τουρτα σου! σκεφτομαι να τη δοκιασω τις επομενες μερες. αναμεσα στο παντεσπανι και στη ζαχαροπαστα εβαλες κατι αλλο?

margarita είπε...

Exei boytyrokrema

Εύη είπε...

οκ! ευχαριστω!

Εύη είπε...

να ρωτησω και κατι αλλο? ποια σντιγυ χρησιμοποιεις?

Εύη είπε...

δηλαδη το τελευταιο παντεσπανι δεν το σιροπιαζω, βαζω απο πανω βουτυροκρεμα και απο πανω τη ζαχαροπαστα, σωστα?

Αλεξάνδρα είπε...

Εύη μου σωστά !
Τις τούρτες που σκεπάζουμε με ζαχαρόπαστα δεν τις βρέχουμε πολύ,αλλά τόσο όσο...το δε παντεσπάνι που βάζουμε επάνω δεν το βρέχουμε καθόλου!!!!γιατί θα μας μουλιάσει τη ζαχαρόπαστα...και δεν το θέλουμε αυτό..Σωστά;

Καλή επιτυχία
Αλεξάνδρα

ΧΡΗΣΤΟΣ-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ είπε...

Την έκανα στα πρώτα γενέθλια του γιου μου!
Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η!!!!
Χίλια ευχαριστώ για την συνταγή!!!
(vaso.mits)

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...