translation

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Υγρό κέικ λεμονιού με γλάσο

Pin It
Ξινό και δροσερό!!!
DSC_2305-001
Υλικά
6 αυγά
150γρ κρέμα γάλακτος
200γρ ζάχαρη
280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο
2κ,γ μπέικιν
40γρ χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
Γλάσο
200γρ αχνή ζάχαρη
30γρ. χυμό λεμονιού
Συνταγή
Χτυπάμε τα αυγά με την  ζάχαρη και το ξύσμα να αφρατέξουν,
DSC_2294-001
Προσθέτουμε την κρέμα, το αλεύρι, το μπέικιν και τέλος το βούτυρο και τον χυμό.
DSC_2299
Αλευροβουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και βάζουμε μέσα στο μείγμα.
DSC_2302-002
Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα.
Βάζουμε την φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 7 λεπτά, έπειτα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 170 και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα,
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
Στο μεταξύ κάνουμε το γλάσο, ρίχνουμε τα υλικά του γλάσου σε ένα μπολ και αναταευουμε να γίνει ένας χυλός.
DSC_2304-001
Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ.
DSC_2315-001
                       Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!
Η συνταγή είναι του ΣΤ. Παρλιάρου

3 σχόλια:

AgapameAnDolmas είπε...

τελειο!!λατρευω τα λεμονατα κεικ!

Stella Christomoglou είπε...

Μοσχομυριστό και δροσερό!!!

Foteini Thes είπε...

Κάνω το κέικ αυτό και το σιροπιάζω ελαφρώς.Γίνεται υπέροχο και συνοδεύει πολυ επιτυχημένα τον απογευματινό καφέ!
Φιλάκια Μαργαρίτα!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...