Ένα γλυκό για όλα τα γούστα!!!!!!!!!
Υλικά300ml χλιαρό γάλα
200ml σπορέλαιο
900γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν
2 βανίλιες
2 αβγά
2 φακελάκι ξερή μαγιά ή 40γρ. φρέσκια
3 κουτ. της σούπας
κακάο άγλυκοΣιρόπι1 κιλό ζάχαρη
1200ml νερό
ΕκτέλεσηΑνακατεύουμε το σπορέλαιο με τα αβγά.

Λιώνουμε τη μαγιά στο γάλα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι,τις βανίλιες και το μπέικιν.Βάζουμε τα 600γρ. αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το κακάο και ανακατεύουμε.Παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το αφήνουμε στην άκρη. Στα 2/3 του ζυμαριού ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε.

Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο και το 1/3 της ζύμης που κρατήσαμε.Το ζυμώνουμε να πάει παντού.

Ανοίγουμε το άσπρο ζυμάρι σε μακρόστενο φύλλο.Κάνουμε το ζυμάρι με το κακάο ένα μακρόστενο κουλούρι,σχετικά χοντρό και το βάζουμε στην άκρη του φύλλου.

Τυλίγουμε το φύλλο με το κουλούρι του κακάο και το “ρολλάρουμε” πάλι,για να φύγει η ένωση της ζύμης και να το μακρύνουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Το κόβουμε στη μέση,το τυλίγουμε με ζελατίνη και το βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Το βγάζουμε από το ψυγείο, το ξετυλίγουμε από τη ζελατίνα και το κόβουμε σε φέτες 1 εκ.

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ροξάκια,με λίγη αποστάση μεταξύ τους,γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν.Τα ψήνουμε 20-25 λεπτά (μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα).Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
ΣιρόπιΒράζουμε τη ζάχαρη με το νερό.Απλώνουμε τα ροξάκια σε ένα ταψί και ρίχνουμε 7 κουτάλες από το σιρόπι.

Τα αφήνουμε 10 λεπτά και τα γυρνάμε,προσθέτοντας ακόμη 2 κουταλιές σιρόπι. Τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα βάζουμε σε ένα τάπερ.
Καλή επιτυχιά!!!
TipΑν θέλετε στο ζυμάρι με το κακαό προσθέτετε καρύδια ή ό,τι ξηρό καρπό θέλετε...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου