translation

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Πισία με πατάτα

Pin It Μια ποντιακή συνταγή όλα τα λεφτά!!!
Εικόνα 514
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
1 κουτ.σούπας ζάχαρη
1/2 φλiτζ. του ελληνικού λάδι + 1/2 φλiτζ. του ελληνικού λάδι
400γρ. νερό
1 κουτ.σουπ. ξίδι
1/2 κούπα τσαγιού νισεστέ

Γέμιση
3-4 πατάτες μέτριες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και τις κάνουμε πουρέ.
Εικόνα 141-1
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα τσιγαρίζουμε και ρίχνουμε μέσα τον πουρέ πατάτας και τα μπαχαρικά να τσιγαριστούn.Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά.
Εικόνα 501
Ζύμη
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά,εκτός από το νισεστέ και το 1/2 φλιτζάνι λάδι. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι(μπορεί να μη χρειάζεται όλο το κιλό).Η ζύμη πρέπει να κολλάει. Μόλις τελειώσουμε με το αλεύρι ρίχνουμε το νισεστέ (τώρα δεν πρέπει να κολλάει)και ζυμώνουμε. Κάνουμε μια μπάλα το ζυμάρι.Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Εικόνα 503Ξαναζυμώνουμε,για να ενσωματωθεί το υπόλοιπο λάδι.
Βάζουμε σε ένα πιάτο λίγο λάδι ή αλεύρι για να μην κολλανε τα πισία.Παίρνουμε λίγο ζυμάρι στο μέγεθος που έχει και ένα μπαλάκι του γκολφ.Το πατάμε να ανοίξει(να μη γίνει πολύ λεπτή η ζύμη).Βάζουμε μέσα μια κουτάλια γέμιση
Εικόνα 506και το κλείνουμε.
Εικόνα 509Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά,μέχρι να ροδίσουν καλά.
Εικόνα 511 Καλή επιτυχία!!!

Tip

Προσοχή!Μη βάλετε τα πισία το ένα πάνω στο άλλο πριν τηγανιστούν γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους.Καλύτερα να τα κάνετε την ώρα που θα τα βάζετε στο τηγάνι.Αν δε θέλετε πατάτα μπορείτε να βάλετε τυρί ή ακόμη και ζάχαρη με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...