Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Τα κεφτεδάκια μου

Κλασσική επιτυχημένη συνταγή!!!

κεφτεδακια

Υλικά
500γρ. κιμά ανάμικτο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό
2 γαλατάκια ατομικές μερίδες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/4 κουτ. γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
1/2 φλιτζ. καφέ λάδι
1/2 φλιτζ. γλυκού κόκκινο γλυκό κρασί ή ούζο

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο στο multi.

001

Ρίχνουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά.

002

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα (όσο περισσότερο κάτσει στο ψυγείο,τόσο το καλύτερο).Βάζουμε στο τηγάνι λάδι να κάψει.Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος καρυδιού

003

004

και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις μεριές.

008

Καλή Επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...