translation

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ζύμη για τυροπιτάκια. λουκανοπιτάκια ή ζαμποκοκασεροπιτάκια με ζαχαρούχο

Pin It
Μη σας φοβίσει το ζαχαρούχο δεν φαίνετε καθόλου.
Είναι από τις καλύτερες ζύμες που έχω δοκιμάσει!!!
Μια δοκιμή θα σας πείσει....





Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο 400γρ
1 κουτι ζαχαρούχο(αδειο ξαναγεμισμένο) με νερό
100 γρ μαγιά νωπή
6 αυγά λίγο χτυπημένα
1 ποτήρι σπορέλαιο
λίγο αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
   
Συνταγή
Σε ένα μπολ διαλύουμε το ζαχαρούχο με το νερό και την μαγιά. 
IMG_0953
ρίχνουμε στην μαγιά τα αυγά και το λάδι, ανακατεύουμε.IMG_0954
IMG_0955
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.IMG_0956
    IMG_0961
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.IMG_0962
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια όσο ένα πορτοκάλι, ανοίγουμε τα μπαλάκια με ένα πλάστη και  τα κόβουμε 8 τρίγωνα κομμάτια, τα γεμίζουμε με λουκάνικα ή τυρί ή κασέρι και ζαμπόν που νομίζω τους ταιριάζει πολύ,IMG_0963
  τα τυλίγουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει. IMG_0965

Τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν  και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.


                      Καλή Επιτυχία!!!!

Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Μ.Μανώλη

Υ.Γ. Το ζαχαρούχο αφού το αδειάζουμε το ξαναγεμίζουμε με χλιαρό νερό και διαλύουμε την μάγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...