Μη σας φοβίσει το ζαχαρούχο δεν φαίνετε καθόλου.
Είναι από τις καλύτερες ζύμες που έχω δοκιμάσει!!!
Μια δοκιμή θα σας πείσει....
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο 400γρ
1 κουτι ζαχαρούχο(αδειο ξαναγεμισμένο) με νερό
100 γρ μαγιά νωπή
6 αυγά λίγο χτυπημένα
1 ποτήρι σπορέλαιο
λίγο αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Συνταγή
Σε ένα μπολ διαλύουμε το ζαχαρούχο με το νερό και την μαγιά.
ρίχνουμε στην μαγιά τα αυγά και το λάδι, ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.

Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια όσο ένα πορτοκάλι, ανοίγουμε τα μπαλάκια με ένα πλάστη και τα κόβουμε 8 τρίγωνα κομμάτια, τα γεμίζουμε με λουκάνικα ή τυρί ή κασέρι και ζαμπόν που νομίζω τους ταιριάζει πολύ,
τα τυλίγουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει.
Τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Μ.Μανώλη
Υ.Γ. Το ζαχαρούχο αφού το αδειάζουμε το ξαναγεμίζουμε με χλιαρό νερό και διαλύουμε την μάγια.
Είναι από τις καλύτερες ζύμες που έχω δοκιμάσει!!!
Μια δοκιμή θα σας πείσει....
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο 400γρ
1 κουτι ζαχαρούχο(αδειο ξαναγεμισμένο) με νερό
100 γρ μαγιά νωπή
6 αυγά λίγο χτυπημένα
1 ποτήρι σπορέλαιο
λίγο αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Συνταγή
Σε ένα μπολ διαλύουμε το ζαχαρούχο με το νερό και την μαγιά.

ρίχνουμε στην μαγιά τα αυγά και το λάδι, ανακατεύουμε.


Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.


Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.

Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια όσο ένα πορτοκάλι, ανοίγουμε τα μπαλάκια με ένα πλάστη και τα κόβουμε 8 τρίγωνα κομμάτια, τα γεμίζουμε με λουκάνικα ή τυρί ή κασέρι και ζαμπόν που νομίζω τους ταιριάζει πολύ,

τα τυλίγουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει.


Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Μ.Μανώλη
Υ.Γ. Το ζαχαρούχο αφού το αδειάζουμε το ξαναγεμίζουμε με χλιαρό νερό και διαλύουμε την μάγια.
Αλάτι δεν προσθέτουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφή