Από μια φοιτήτρια της Κέρκυρας!!!
Δεν ξέρω αν είναι η αυθεντική
σίγουρα όμως είναι πεντανόστιμη!!!!
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες ή κόκορα
1 φλιτζάνι λάδι,
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο,
4-5 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί κον κασε
1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλ.τσαγιού λευκό κρασί
2 ξυλαράκια κανέλα,
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης,
1 κ.σ. ζάχαρη,
1 λίτρο βραστό νερό
Αλάτι,πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο, λίγη κανέλα
1 πακέτο Μακαρόνια Νο 2 βρασμένα
2οογρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Συνταγή
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λιγο νερο και βράζουμε το κρέας έως ότου ασπρίσει.
Ρίχνουμε το νερό, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα την σκουπίζουμε και την ξαναβάζουμε στην φωτιά να ζεσταθεί προσθέτοντας το λάδι, μόλις καεί το λάδι ρίχνουμε το κρέας με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το πελτέ ανακατεύουμε,
σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα ρίχνουμε το κον κασέ (ή λιώνουμε τις ντομάτες στο multi και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα), τα ξυλάκια της κανέλας, τα γαρύφαλλα, το μπαχάρι, την ζάχαρη, το φύλλο της δάφνης και προσθέτουμε βραστό νερό χωρίς να σκεπάζει εντελώς το κρέας,
μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε το μάτι στο μισό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας για περίπου 1 1/2 ώρα. Ανακατεύουμε κατά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. ( εγώ χρησιμοποίησα την χύτρα και σε μισάωρο το φαγητό ήταν έτοιμο αν έχετε χύτρα κάντε το εκεί). Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα προσθέτουμε το αλάτι, βάζουμε λίγη στο πιάτο μας με κεφαλοτύρι από πάνω, προσθέτουμε τα μακαρόνια, πάλι σάλτσα με κρέας και τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Την συνταγή μου την έστειλε η Μ. Μωραίτου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου