Μια τάρτα για φίλημα!!!!
Υλικά για ταψάκι 24 εκ
Για την τάρτα
200γρ αλεύρι για όλε τις χρήσεις
2 κ.σούπας νερό κρύο
1 κρόκο αυγού
100γρ βούτυρο σε κύβους
αλάτι
Για την γέμιση
150γρ μπέικον ψιλοκομμένο
150γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος φυτική
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 φλ. τσαγιού Γκούντα τριμμένο
αλάτι, πιπέρι,
Συνταγή
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε μπολ, έπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε. Βάζουμε την ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Την αφήνουμε λίγο έξω από το ψυγείο.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι μας. Ανοίγουμε την ζύμη ένα φύλλο περίπου 2-3 χιλ και το στρώνουμε πάνω στο ταψί της τάρτας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Τρυπάμε την βάση της τάρτας και την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά τα αλλαντικά 1-2 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε την φρυγανιά στην επιφάνεια της τάρτας
στρώνουμε πάνω της τα αλλαντικά,
καλύπτουμε τα αλλαντικά με το Γκούντα ,
τέλος ρίχνουμε το μείγμα των αυγών.
Ψήνουμε την τάρτα για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. ΑΝ δε θέλετε να κάνετε ζύμη για τάρτα πάρτε έτοιμη σφολιάτα.
Υλικά για ταψάκι 24 εκ
Για την τάρτα
200γρ αλεύρι για όλε τις χρήσεις
2 κ.σούπας νερό κρύο
1 κρόκο αυγού
100γρ βούτυρο σε κύβους
αλάτι
Για την γέμιση
150γρ μπέικον ψιλοκομμένο
150γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος φυτική
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 φλ. τσαγιού Γκούντα τριμμένο
αλάτι, πιπέρι,
Συνταγή
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε μπολ, έπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε. Βάζουμε την ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Την αφήνουμε λίγο έξω από το ψυγείο.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι μας. Ανοίγουμε την ζύμη ένα φύλλο περίπου 2-3 χιλ και το στρώνουμε πάνω στο ταψί της τάρτας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Τρυπάμε την βάση της τάρτας και την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά τα αλλαντικά 1-2 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε την φρυγανιά στην επιφάνεια της τάρτας
στρώνουμε πάνω της τα αλλαντικά,
καλύπτουμε τα αλλαντικά με το Γκούντα ,
τέλος ρίχνουμε το μείγμα των αυγών.
Ψήνουμε την τάρτα για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. ΑΝ δε θέλετε να κάνετε ζύμη για τάρτα πάρτε έτοιμη σφολιάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου