translation

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Γαλατόπιτα

Pin It Σαν μπουγάτσα, απλά πιο γρήγορη!!!
galatopita
Υλικά
7 φύλλα κρούστας
1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
ζάχαρη
κανέλα
Κρέμα
1 1/4 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
1 1/2 λίτρο γάλα
2 βανίλιες ή ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.σούπας μαργαρίνη
3 αυγά
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Λιώνουμε το βούτυρο για τα φύλλα. Περνούμε ένα ορθογώνιο ταψί και το βουτυρώνουμε, στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε καλά και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα
DSC_1618
Κρέμα
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τις βανίλιες.
DSC_1615
Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβολιάσει. Μόλις πήξει το τραβάμε από το μάτι. Σε ένα πιάτο χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα
DSC_1616
ανακατεύοντας γρήγορα στο τέλος ρίχνουμε την μαργαρίνη.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα.
Γυρνάμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και τα βουτυρώνουμε.
DSC_1621
Πασπαλίζουμε το γλυκό με την ζάχαρη.
Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο  και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
DSC_1623
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη  και κανέλλα. Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.
γαλατόπιτα
               Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...