Σαν μπουγάτσα, απλά πιο γρήγορη!!!
Υλικά
7 φύλλα κρούστας
1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
ζάχαρη
κανέλα
Κρέμα
1 1/4 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
1 1/2 λίτρο γάλα
2 βανίλιες ή ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.σούπας μαργαρίνη
3 αυγά
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Λιώνουμε το βούτυρο για τα φύλλα. Περνούμε ένα ορθογώνιο ταψί και το βουτυρώνουμε, στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε καλά και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα
Κρέμα
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τις βανίλιες.
Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβολιάσει. Μόλις πήξει το τραβάμε από το μάτι. Σε ένα πιάτο χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα
ανακατεύοντας γρήγορα στο τέλος ρίχνουμε την μαργαρίνη.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα.
Γυρνάμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και τα βουτυρώνουμε.
Πασπαλίζουμε το γλυκό με την ζάχαρη.
Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα. Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου