translation

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Μηλογλυκο

Pin It
2 λέξεις θα πω: Καραμελωμένα μήλα!!!!
960971_579994295369810_1092646551_n
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν
1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού
250 gr. βούτυρο 
1 αυγό
1 ποτήρι ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
8 μήλα
1 1/2 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
1 χούφτα σταφίδες μαύρες
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Συνταγή
Ψιλοκόβουμε τα μήλα, (μπορούμε να το κάνουμε και στον τρίφτη).
Σε ένα μπολ λιώνουμε το βούτυρο όπως είναι κρύο με το χέρι και το ζουλάμε μαζί με το αυγό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη σόδα, το μπέικιν και συνεχίζουμε το τρίψιμο .
1371459_579994315369808_1581778500_n
Τέλος, βάζουμε το αλεύρι και τρίβουμε τη ζύμη στο ταψί μας μέχρι να γίνει ψιλά κομματάκια. Απλώνουμε μόνο τη μισή ζύμη στο ταψί προσέχοντας να πάει καλά στις γωνίες.
Για τη γέμιση κόβουμε τα μήλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μεγάλο τηγάνι. (Εγώ αυτή τη φορά έβαλα και μία κούπα ουίσκι...(θεϊκό))  , η μαύρη ζάχαρη πρέπει να αρχίσει να παίρνει να καραμελώνει τα μήλα όταν θα το κατεβάσετε από τη φωτιά.
967404_579994312036475_907561311_n
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη μισή τριφτή ζύμη και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μισή.
Ψήνω το μηλογλυκό μου στους 180 για 30' λεπτά περίπου.
Όταν βγει και αφού κρυώσει το πασπαλίζω με άχνη.
1387963_579994285369811_798218894_n
                         Καλή επιτυχία !!!
Η συνταγή και η φωτογραφίες είναι της Ανθής Δήμου
Υ.Γ.Είναι πολύ εντυπωσιακό σε εμφάνιση και διατηρείται πολλές μέρες σε καλά κλειστό τάπερ εκτός ψυγείου.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...