2 λέξεις θα πω: Καραμελωμένα μήλα!!!!
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν
1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού
250 gr. βούτυρο
1 αυγό
1 ποτήρι ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
8 μήλα
1 1/2 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
1 χούφτα σταφίδες μαύρες
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Συνταγή
Ψιλοκόβουμε τα μήλα, (μπορούμε να το κάνουμε και στον τρίφτη).
Σε ένα μπολ λιώνουμε το βούτυρο όπως είναι κρύο με το χέρι και το ζουλάμε μαζί με το αυγό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη σόδα, το μπέικιν και συνεχίζουμε το τρίψιμο .
Τέλος, βάζουμε το αλεύρι και τρίβουμε τη ζύμη στο ταψί μας μέχρι να γίνει ψιλά κομματάκια. Απλώνουμε μόνο τη μισή ζύμη στο ταψί προσέχοντας να πάει καλά στις γωνίες.
Για τη γέμιση κόβουμε τα μήλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μεγάλο τηγάνι. (Εγώ αυτή τη φορά έβαλα και μία κούπα ουίσκι...(θεϊκό)) , η μαύρη ζάχαρη πρέπει να αρχίσει να παίρνει να καραμελώνει τα μήλα όταν θα το κατεβάσετε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη μισή τριφτή ζύμη και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μισή.
Ψήνω το μηλογλυκό μου στους 180 για 30' λεπτά περίπου.
Όταν βγει και αφού κρυώσει το πασπαλίζω με άχνη.
Καλή επιτυχία !!!
Η συνταγή και η φωτογραφίες είναι της Ανθής Δήμου
Υ.Γ.Είναι πολύ εντυπωσιακό σε εμφάνιση και διατηρείται πολλές μέρες σε καλά κλειστό τάπερ εκτός ψυγείου.
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν
1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού
250 gr. βούτυρο
1 αυγό
1 ποτήρι ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
8 μήλα
1 1/2 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
1 χούφτα σταφίδες μαύρες
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Συνταγή
Ψιλοκόβουμε τα μήλα, (μπορούμε να το κάνουμε και στον τρίφτη).
Σε ένα μπολ λιώνουμε το βούτυρο όπως είναι κρύο με το χέρι και το ζουλάμε μαζί με το αυγό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη σόδα, το μπέικιν και συνεχίζουμε το τρίψιμο .
Τέλος, βάζουμε το αλεύρι και τρίβουμε τη ζύμη στο ταψί μας μέχρι να γίνει ψιλά κομματάκια. Απλώνουμε μόνο τη μισή ζύμη στο ταψί προσέχοντας να πάει καλά στις γωνίες.
Για τη γέμιση κόβουμε τα μήλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μεγάλο τηγάνι. (Εγώ αυτή τη φορά έβαλα και μία κούπα ουίσκι...(θεϊκό)) , η μαύρη ζάχαρη πρέπει να αρχίσει να παίρνει να καραμελώνει τα μήλα όταν θα το κατεβάσετε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη μισή τριφτή ζύμη και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μισή.
Ψήνω το μηλογλυκό μου στους 180 για 30' λεπτά περίπου.
Όταν βγει και αφού κρυώσει το πασπαλίζω με άχνη.
Καλή επιτυχία !!!
Η συνταγή και η φωτογραφίες είναι της Ανθής Δήμου
Υ.Γ.Είναι πολύ εντυπωσιακό σε εμφάνιση και διατηρείται πολλές μέρες σε καλά κλειστό τάπερ εκτός ψυγείου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου