Ένια, ένια, ένια μου καραμελένια μου……
Υλικά
2 1/4 φλ. τσαγιού φαρίνα
1 κ.γλυκού μπείκιν
1/2 κ.γλυκού σόδα
3 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
2 βανίλιες
2/3 φλ. τσαγιού Sour Cream
Για το γλάσο
250 γρ κρέμα τυριού
1/2 φλ.τσαγιού μαργαρίνη
3/4 φλ. τσαγιού καραμέλα γάλακτος
1/4 κ.γλυκού αλάτι
2-3 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
Γέμιση
Καραμέλα γάλακτος
Γαρνιτούρα
Καραμελωμένα αμύγδαλα
σιρόπι καραμέλας
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
Προσθέσουμε την κρέμα,
τα αυγά συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη
τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινες θήκες ή σε ταψάκι με θήκες.
Ψήνουμε τα κεράκια για 15 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν. Βάζουμε σε ένα κoρνέ με ίσια μύτη την καραμέλα γάλατος, βάζουμε την μύτη του κορνέ στο κέντρο του και ζουλάμε να βγει η καραμέλα.
Γλάσο
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα τυριού και την χτυπάμε για 1/2 λεπτό, Προσθέτουμε την καραμέλα και το βούτυρο χτυπάμε για 1/2 λεπτό.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και την χτυπάμε για 3 λεπτά στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
Γεμίζουμε το κορνέ με μύτη αστέρι με το γλάσσο και κάνουμε ροζέτες πάνω στο κεκάκι. Πασπαλίζουμε το κέικ με θρυμματισμένα καραμελώμενα αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Σε κάποια μεγάλα σουπερ μάρκετ έχει έτοιμη καραμέλα, επίσης σε σουπερ μάρκετ με ρώσικα προϊόντα,
Υλικά
2 1/4 φλ. τσαγιού φαρίνα
1 κ.γλυκού μπείκιν
1/2 κ.γλυκού σόδα
3 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
2 βανίλιες
2/3 φλ. τσαγιού Sour Cream
Για το γλάσο
250 γρ κρέμα τυριού
1/2 φλ.τσαγιού μαργαρίνη
3/4 φλ. τσαγιού καραμέλα γάλακτος
1/4 κ.γλυκού αλάτι
2-3 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
Γέμιση
Καραμέλα γάλακτος
Γαρνιτούρα
Καραμελωμένα αμύγδαλα
σιρόπι καραμέλας
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
Προσθέσουμε την κρέμα,
τα αυγά συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη
τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινες θήκες ή σε ταψάκι με θήκες.
Ψήνουμε τα κεράκια για 15 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν. Βάζουμε σε ένα κoρνέ με ίσια μύτη την καραμέλα γάλατος, βάζουμε την μύτη του κορνέ στο κέντρο του και ζουλάμε να βγει η καραμέλα.
Γλάσο
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα τυριού και την χτυπάμε για 1/2 λεπτό, Προσθέτουμε την καραμέλα και το βούτυρο χτυπάμε για 1/2 λεπτό.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και την χτυπάμε για 3 λεπτά στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
Γεμίζουμε το κορνέ με μύτη αστέρι με το γλάσσο και κάνουμε ροζέτες πάνω στο κεκάκι. Πασπαλίζουμε το κέικ με θρυμματισμένα καραμελώμενα αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Σε κάποια μεγάλα σουπερ μάρκετ έχει έτοιμη καραμέλα, επίσης σε σουπερ μάρκετ με ρώσικα προϊόντα,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου