Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Cupcake καραμέλας

Ένια, ένια, ένια μου καραμελένια μου……
DSC_1613-002
Υλικά
2 1/4 φλ. τσαγιού φαρίνα
1 κ.γλυκού μπείκιν
1/2 κ.γλυκού σόδα
3 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
2 βανίλιες
2/3 φλ. τσαγιού  Sour Cream

Για το γλάσο
250 γρ κρέμα τυριού
1/2 φλ.τσαγιού μαργαρίνη
3/4 φλ. τσαγιού  καραμέλα γάλακτος
1/4 κ.γλυκού αλάτι
2-3 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
Γέμιση
Καραμέλα γάλακτος
Γαρνιτούρα
Καραμελωμένα αμύγδαλα
σιρόπι καραμέλας
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
DSC_1572-001
Προσθέσουμε την κρέμα,
DSC_1573-001
τα αυγά συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη
DSC_1575-001
τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
DSC_1577-001
Μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινες θήκες ή σε ταψάκι με θήκες.
DSC_1579-001
Ψήνουμε τα κεράκια για 15 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν.  Βάζουμε σε ένα κoρνέ με ίσια μύτη την καραμέλα γάλατος, βάζουμε την μύτη του κορνέ στο κέντρο του  και ζουλάμε να βγει η καραμέλα. 
DSC_1600
Γλάσο
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα τυριού και την χτυπάμε για 1/2 λεπτό, Προσθέτουμε την καραμέλα και το βούτυρο χτυπάμε για 1/2 λεπτό.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και την χτυπάμε για 3 λεπτά στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
DSC_1588-001
Γεμίζουμε το κορνέ με μύτη αστέρι  με το γλάσσο και κάνουμε ροζέτες πάνω στο κεκάκι. Πασπαλίζουμε το κέικ με θρυμματισμένα καραμελώμενα αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας.
DSC_1611-001
                              Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Σε κάποια μεγάλα σουπερ μάρκετ έχει έτοιμη καραμέλα, επίσης σε σουπερ μάρκετ με ρώσικα προϊόντα,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...