Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Φάβα

Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ μόνο το ποιηματάκι της ήξερα.

Τελικά άξιζε η δοκιμή!!!!!!

Faba

Υλικά

250 γρ φάβα Mr Grand

Αλάτι

Ελαιόλαδο Mr Grand

1 Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 λεμόνι

Νερό

Συνταγή

Πλένουμε την φάβα.

Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.

Μόλις πάρει μια βράση και αφρίσει την ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι

DSC_3560

Την στραγγίζουμε και την ξεπλένουμε.

DSC_3561

Βάζουμε την φάβα πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ίσα να την καλύψει

1 δάκτυλο.

Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε το μάτι στο 1 και την αφήνουμε ένα βράσει

Έως ότου πιεί όλο το νερό ανακατεύοντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η φάβα θα αρχίσει να χυλώνει.

DSC_3562

Μόλις πιει όλο το νερό προσθέτουμε αλάτι και λίγο λάδι, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύομε.

DSC_3563

Βάζουμε την φάβα σε εάν πιάτο, βάζουμε λίγο λάδι και την πασπαλίζουμε με τα κρεμμύδια.

Την διατηρούμε στο ψυγείο για 4 μέρες.

DSC_3564

                  Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!

Η συνταγή ειναι της Μ. Χαλκιαδάκη

Το Blog έχει προταθεί από το Bήμα Gourmet για το
βραβείο της καλύτερης παραδοσιακής κουζίνας
του 2016. Θα χρειαστώ την υποστήριξη σας μέσα από την ψήφο σας.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι
να πατήσετε πάνω στον σύνδεσμο με
τα ροζ γράμματα
http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844861
έπειτα πατήστε πάνω στο κουτάκι με το ονόμα Syntages apo spiti βάλτε το email σας και πατήστε DONE.
Ευχαριστώ!!!!
#masoutis #vgawardsfoodblog2016 #vimagourmet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...