Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν με την ψήφο τους στον
Διαγωνισμό του Βήμα gourmet. Το blog βγήκε δεύτερο σε προτίμηση του κοινού !!!!!!!
Σήμερα έχουμε νηστίσιμη συνταγή μιας και ξεκίνησε η σαρακοστή.
Υπέροχος δε θα καταλάβατε καμία διαφορά από τον κανονικό μουσακά.
Υλικά
5-6 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
10-12 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Κιμάς από μανιτάρια
Μπεσαμελ
1 λίτρο νερό η 500γρ φυτική κρέμα γάλακτος αραιωμένη με 1 ποτήρι νερό
6 κ. σούπας αλεύρι
½ φλ. Τσαγιού λάδι
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Λάδι για το τηγάνισμα
Συνταγή
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες να ροδίσουν ελαφρά.
Στρώνουμε τις πατάτες στο ταψί.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Στρώνουμε τον κιμά των μανιταριών πάνω στις πατάτες,
Από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες.
Βάζουμε το λάδι με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε να γινεί
Χυλός.
Ανοίγουμε το μάτι μόλις αρχίζει ο χυλός να κοχλάζει προσθέτουμε το νερό ή την κρέμα
Και το κύβο( αν βάλετε κρέμα δε βάζετε τον κύβο) ανακατεύτε συνεχώς να γίνει κρέμα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο περίπου για 45 λεπτά στους 180 μέχρι να ροδίσει η μπεσαμελ.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Διαγωνισμό του Βήμα gourmet. Το blog βγήκε δεύτερο σε προτίμηση του κοινού !!!!!!!
Σήμερα έχουμε νηστίσιμη συνταγή μιας και ξεκίνησε η σαρακοστή.
Υπέροχος δε θα καταλάβατε καμία διαφορά από τον κανονικό μουσακά.
Υλικά
5-6 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
10-12 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Κιμάς από μανιτάρια
Μπεσαμελ
1 λίτρο νερό η 500γρ φυτική κρέμα γάλακτος αραιωμένη με 1 ποτήρι νερό
6 κ. σούπας αλεύρι
½ φλ. Τσαγιού λάδι
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Λάδι για το τηγάνισμα
Συνταγή
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες να ροδίσουν ελαφρά.
Στρώνουμε τις πατάτες στο ταψί.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Στρώνουμε τον κιμά των μανιταριών πάνω στις πατάτες,
Από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες.
Βάζουμε το λάδι με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε να γινεί
Χυλός.
Ανοίγουμε το μάτι μόλις αρχίζει ο χυλός να κοχλάζει προσθέτουμε το νερό ή την κρέμα
Και το κύβο( αν βάλετε κρέμα δε βάζετε τον κύβο) ανακατεύτε συνεχώς να γίνει κρέμα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο περίπου για 45 λεπτά στους 180 μέχρι να ροδίσει η μπεσαμελ.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου