Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Νηστίσιμος μουσακάς

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν με την ψήφο τους στον
Διαγωνισμό του Βήμα gourmet. Το blog βγήκε δεύτερο σε προτίμηση του κοινού !!!!!!!
Σήμερα έχουμε νηστίσιμη συνταγή μιας και ξεκίνησε η σαρακοστή.
Υπέροχος δε θα καταλάβατε καμία διαφορά από τον κανονικό μουσακά.
DSC_3576
Υλικά
5-6 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
10-12 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Κιμάς από μανιτάρια
Μπεσαμελ
1 λίτρο νερό η 500γρ φυτική κρέμα γάλακτος αραιωμένη με 1 ποτήρι νερό
6 κ. σούπας αλεύρι
½ φλ. Τσαγιού λάδι
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Λάδι για το τηγάνισμα
Συνταγή
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες να ροδίσουν ελαφρά.
DSC_3569
Στρώνουμε τις πατάτες στο ταψί.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
DSC_3568
Στρώνουμε τον κιμά των μανιταριών πάνω στις πατάτες,
DSC_3572
Από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες.
Βάζουμε το λάδι με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε να γινεί
Χυλός.
DSC_3573
Ανοίγουμε το μάτι μόλις αρχίζει ο χυλός να κοχλάζει προσθέτουμε το νερό ή την κρέμα
Και το κύβο( αν βάλετε κρέμα δε βάζετε τον κύβο) ανακατεύτε συνεχώς να γίνει κρέμα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
DSC_3574
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο περίπου για 45 λεπτά στους 180 μέχρι να ροδίσει η μπεσαμελ.
DSC_3575
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...