translation

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

Pin It Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!!!




Υλικά
1 κονσέρβα αμπελόφυλλα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 χούφτα άνηθο
2 κούπες ρύζι
αλάτι, πιπέρι, λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα αμπελόφυλλα.Γεμίζουμε μια κατσαρολίτσα με νερό,τα βάζουμε μέσα και τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναπλένουμε.

Έπειτα αχνίζουμε τα κρεμμυδάκια.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να τραβήξουν τα υγρά.
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα τα μικρά ή κομμένα αμπελόφυλλα σε όλη την επιφάνεια του πάτου της.
Παίρνουμε ένα αμπελόφυλλο το απλώνουμε σε μια επιφάνεια, βάζουμε λίγο ρύζι στο κέντρο και το τυλίγουμε όπως παρακάτω:








Βάζουμε τα σαρμαδάκια ένα-ένα μέσα,σε κυκλικό σχήμα,μέχρι να τελειώσουν. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, λάδι και λεμόνι όσο θέλουμε.

Απο πάνω βάζουμε ένα πιάτο,για να τα κρατάει σταθερά την ώρα που θα βράζουν.Κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.
Σε 20 λεπτά είναι έτοιμα.Κλείνετε το μάτι και τα αφήνετε λίγο ακόμη να "φουσκώσει" καλά το ρύζι.
Μπορείτε να τα σερβίρετε με γιαούρτι ή μαγιονέζα.Ακόμα όμως και σκέτα είναι τέλεια.

1 σχόλιο:

Αλεξάνδρα είπε...

Υπέροχα !!!!
Μπράβο βρε Μαργαρίτα μου άνοιξες την όρεξη.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...