translation

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Tο παστίτσιο της μανούλας μου

Pin It Το καλύτερο παστίτσιο όλων των εποχών!!!

 008
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
1 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κονσέρβα ντομάτα
μισό κουταλάκι κανέλα
λίγο γαρύφαλλο στην μύτη
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
1 αυγό
1 σακουλάκι Γκούντα
1 σακουλάκι παρμεζάνα
1 σακουλάκι κεφαλοτύρι
1 κουταλιά της σούπας φυτίνη
λίγη φρυγανιά
μπεσαμέλ (χωρίς τα τυριά)

Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν και τα στραγγίζουμε.Βάζουμε στην κατσαρόλα που είχαμε τα μακαρόνια την κουταλιά με την φυτίνη να λιώσει.Ρίχνουμε τα μακαρόνια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κασέρια.Κρατάμε το 1/3 και τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στα μακαρόνια,μαζί με το αβγό. Εικόνα 735
Κιμάς

Βάζουμε στο multi το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα αλέθουμε. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
Εικόνα 728
Μετά από λίγο ρίχνουμε τον κιμά.Μόλις ασπρίσει ο κιμάς,
Εικόνα 732 ρίχνουμε το ντοματάκι και τα μπαχαρικά.Το αφήνουμε λίγο να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά και σβήνουμε το μάτι.
Εικόνα 733 Λαδώνουμε ένα βαθύ ταψί και απλώνουμε την φρυγανιά.Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια.
Εικόνα 737Από πάνω ρίχνουμε τον κιμά,πάλι μακαρόνια και τέλος την μπεσαμελ.Πάνω από την μπεσαμέλ μοιράζουμε το κασέρι που κρατήσαμε.
Εικόνα 738 Το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς,στις αντιστάσεις,μέχρι να κοκκινίσει η κρέμα.
004 
                                            Καλή Όρεξη!!!!!!!!!!!!

10 σχόλια:

Pansofix είπε...

τελειο το παστιτσιο...εντελως σπιτικη συνταγη!!!

margarita είπε...

Οντως ειναι τελειο και το αστειο ειναι οτι η μαμα μου εχει αλεργεια στο τυρι και στο κασερι και δεν τρωει καθολου!!

Nemecis είπε...

Έτσι κάνω και εγώ το παστίτσιο μόνο που βάζω παρμεζάνα στα μακαρόνια και τα υπόλοιπο τυριά στη μπεσαμέλ. Δοκιμάστε το κ θα με θυμηθείτε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΟΛΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ. χιχιχιχι

margarita είπε...

θα το δοκιμασω σιγουρα!Αλλα της Μαμας μου ειναι καλυτερο!!! χαχαχαχαχαχαχαχα

nopoula είπε...

Μαργαριτα μου, περιτο να σου πω οτι αυτο το παστιτσιο ειναι οντως το καλυτερο ολων των εποχων!!!Και οχι επειδη ειναι της μανουλας σου, αλλα γιατι ξερει να κανει το αυθεντικο παστιτσιο!Κι αυτο το λεω,γιατι τα τελευταια χρονια το κανω ακριβως το ιδιο.Η γευση του δεν μπορει να συγκριθει!!!!

cummulus είπε...

ε, άμα είναι της μαμάς, πάντα είναι το καλύτερο! :-)

Ανώνυμος είπε...

και την μπεσαμελ πως την φταχνουμε; καλημερα και συγχαρητηρια πρωτα-πρωτα..αλλα η μπεσαμελ; ευχαριστω,καλη συνεχεια

Αλεξάνδρα είπε...

Kαλημέρα!
Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια:))

Επειδή μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα με link της λέξης "μπεσαμέλ" στα "Υλικά"...σου το δίνω εδώ:
http://syntagesapospiti.blogspot.com/2010/01/blog-post_1725.html

Ωτόσο για ότι ψάχνεις σε ενημερώνω οτι μπορεις να το βρίσκεις πανεύκολα πληκτρολογώντας το επάνω δεξιά στην αναζήτηση;))

Φιλάκια πολλά καλή σου μέρα
Αλεξάνδρα

Χρυσούλα είπε...

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις υπέροχες συνταγές σας!Όσες συνταγές έχω δοκιμάσει δεν έχουν αποτύχει κ δεν έχω κανέναν φόβο αποτυχίας πια γιατί με βοηθάνε πολύ οι φωτογραφίες που μου δείχνουν βήμα-βήμα τι να κάνω σαν καινούργια νοικοκυρά!!Και επειδή είμαι νιόπαντρη ο άντρας μου έχει ξετρελαθεί με τα φαγητά μου κ τα γλυκά μου..
αν και παιδί απο μαμα κ μπαμπά chef δεν ήξερα ούτε τα βασικά!!κ πάλι ευχαριστώ!!((Το παστίτσιο μου βγήκε πεντανόστιμο!!))

filathlos είπε...

Emis pou menoume sto Eksoteriko den katalavenoume ENA SAKOULAKI tade ?? poso einai ENA SAKOULAKI ?

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...