Η συνταγή της γιαγιάς μου!!!
Υλικά
6 πιπεριές πράσινες για γέμισμα
2 μέτρια κρεμμύδια
1 μελιτζάνα μέτρια
την ψίχα από τις πιπεριές (το γύρω-γύρω από το κοτσάνι)
12 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
1 κον κασέ
μια χούφτα μαϊντανό
2 κουτ. δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
λάδι
νερό
Εκτέλεση
Kόβουμε τις πιπεριές 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι και αφαιρούμε την ψίχα (όλο το κομμάτι του καπακιού δηλαδή,το οποίο κρατάμε).
Τις καθαρίζουμε από τα σπόρια τις ρίχνουμε στο multi και τις ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε στο multi πολύ ψιλά. Ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια.
Ζεσταίνομε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα παραπάνω υλικά να τσιγαριστούν,όχι πολύ.Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε το κον κασέ,μισό ποτήρι νερό,τον μαϊντανό,το αλάτι, τα πιπέρια,λίγη ζάχαρη και τον δυόσμο και τα αφήνουμε να βράσουν για κάνα 5λεπτο.
Γεμίζουμε τις πιπεριές.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε από επάνω λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό,ένα δάκτυλο από τον πάτο του ταψιού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Tip
Για πιο ελαφριά,αν θέλετε,τα αχνίζετε και στο τέλος ρίχνετε το λάδι.Είναι εξίσου γευστικά. Έτσι τα έκανα για τη δίαιτα μου και ήταν τέλεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου