Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Τα ωραιότερα Γεμιστά

Η συνταγή της γιαγιάς μου!!!

SV104523

Υλικά
6 πιπεριές πράσινες για γέμισμα
2 μέτρια κρεμμύδια
1 μελιτζάνα μέτρια
την ψίχα από τις πιπεριές (το γύρω-γύρω από το κοτσάνι)
12 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
1 κον κασέ
μια χούφτα μαϊντανό
2 κουτ. δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
λάδι
νερό

Εκτέλεση
Kόβουμε τις πιπεριές 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι και αφαιρούμε την ψίχα (όλο το κομμάτι του καπακιού δηλαδή,το οποίο κρατάμε).
Εικόνα 844Τις καθαρίζουμε από τα σπόρια τις ρίχνουμε στο multi και τις ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε στο multi πολύ ψιλά. Ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια.
Εικόνα 846 Ζεσταίνομε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα παραπάνω υλικά να τσιγαριστούν,όχι πολύ.Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Εικόνα 848 Τέλος ρίχνουμε το κον κασέ,μισό ποτήρι νερό,τον μαϊντανό,το αλάτι, τα πιπέρια,λίγη ζάχαρη και τον δυόσμο και τα αφήνουμε να βράσουν για κάνα 5λεπτο.
Εικόνα 849 Γεμίζουμε τις πιπεριές.
Εικόνα 852 Τις βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε από επάνω λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό,ένα δάκτυλο από τον πάτο του ταψιού.
Εικόνα 854Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

SV104525
Tip
Για πιο ελαφριά,αν θέλετε,τα αχνίζετε και στο τέλος ρίχνετε το λάδι.Είναι εξίσου γευστικά. Έτσι τα έκανα για τη δίαιτα μου και ήταν τέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...