
Υλικά Παντεσπάνι
3 φλιτζ. αλεύρι
1 μπέικιν
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ. βούτυρο
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 βανίλιες
5 αβγά
1 φλιτζ. γάλα
Κρέμα
350 γρ. γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
3 κρόκοι
40 γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
Σιρόπι
1 φλιτζ. νερό
2 κουταλιές ζάχαρη
Επικάλυψη
2 φλιτζ. άχνη
1 φλιτζ. πηκτή κρέμα γάλακτος
240 γρ. κουβερτούρα ημίγλυκη
2 κουταλιές βούτυρο
1 βανίλια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρόγγυλο 28-30 εκ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,την σόδα και το αλάτι.




Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αβγά. Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε μέσα στο ζεστό γάλα



Επικάλυψη
Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με την άχνη να πάρουν βράση. Την βγάζετε από την φωτιά.



Σιρόπι
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα μπρίκι και τα βράζουμε για 2 λεπτά.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι στην μέση





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου