Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Σμυρνέικα σουτζουκάκια της γιαγιάς

Η αυθεντική συνταγή από την γιαγιά μου τη Σμυρνιά!!!

DSC02643

Υλικά
1 κιλό ανάμεικτο κιμά
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι κύμινο
1 1/2 κούπα περίπου φρυγανιά ή μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό
3 αβγά
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα
1 κον κασέ
λίγο κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι πιπέρι
ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά

Εικόνα 774
και τα πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια.Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά,ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς,να γίνει καφέ ανοιχτό.
Εικόνα 776Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας,λίγο κύμινο,αλάτι,πιπέρι,λίγη ζάχαρη και λίγο νερό.
Εικόνα 780 Αφήνουμε τα σουτζουκάκια 30 λεπτά σε μεσαία φωτιά να βράσουν.
                                                  Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!


DSC02646

Tips
Θέλει σιγανή φωτιά και όχι πολύ τηγάνισμα.Άλλοι τα κάνουν και χωρίς αβγά.Φυσικά γίνονται και χωρίς σάλτσα,αλλά και στο φούρνο.Όσο για την φρυγανιά,μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε,ανάλογα την υγρασία που θέλετε να έχει ο κιμάς.

1 σχόλιο:

  1. Ε Π Ι Τ Ε ΛΟ Υ Σ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΙΜΑ ,ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΜΑΣ!!!!!!!!!(ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΗ ΛΕΓΑΝΕ ΜΑΡΙΤΣΑ)))) ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!
    ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...