Υλικά coffee κέικ Λουιζιάνα
1/2 κούπα βούτυρο
3 αβγά
1 1/4 κούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια καφέ στιγμής
1/4 κούπα νερό
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
για το γλάσο
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα
1/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας ζεστό γαλλικό καφέ
2 κουταλάκια καφέ στιγμής
2 κροκάδια
λίγη βανίλια
3/4 κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα
Για το στόλισμα
ζαχαρόπαστα
ινδοκάρυδο σε χρώμα πράσινο
Εκτέλεση
Διαλύουμε τον καφέ στιγμής στο νερό

και βάζουμε όλα μαζί τα υλικά του κέικ στο μπολ του μίξερ. Τα χτυπάμε επί 4' στη δυνατή ταχύτητα.

Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 45' περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο,

το αφήνουμε να σταθεί 5' μέσα στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα. Το αφήνουμε να κρυώσει.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος,τη ζάχαρη,το ζεστό καφέ,τα κροκάδια και τον καφέ στιγμής σ' ένα μπολ.



Για την τούρτα
Κάνουμε τη διπλάσια ποσότητα του γλάσου.Κόβουμε το κέικ στην μέση. Απλώνουμε το μισό γλάσο.


Καλη ΕΠιτυχια!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου