translation

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Σπιτικά Πτι-μπερ με σοκολάτα

Pin It Δε διαφέρουν σχεδόν καθόλου από τα αγοραστά!!!!!!
Εικόνα 685

Υλικά
100γρ. ζάχαρη άχνη
200γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
300γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκ. μπέικιν

Γέμιση
200γρ. κουβερτούρα
180γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει.
Εικόνα 671Προσθέτουμε το αβγό και το αλεύρι με το μπέικιν.Ανακατεύουμε καλά.
Εικόνα 673 Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 ώρες.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160.Στη συνέχεια ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλ. και κόβουμε τετράγωνα 5 εκ.
Εικόνα 676 Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Εικόνα 682-1
Γέμιση
Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ.Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στο μπολ.
Εικόνα 684 Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Εικόνα 690 Αλείφουμε τα μισά με τη γέμιση.
Εικόνα 692Τα σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
Εικόνα 693
Tips

Αν δε θέλετε να κάνετε τη γέμιση,μπορείτε να βάλετε μερέντα.Αλλά και σκέτα είναι υπέροχα!
Επίσης αν θέλετε μπορείτε να τα κόψετε με κουπ-πατ.
Η συνταγή είναι του Στ. Παρλιάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...