translation

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Στεφανάκια τσουρεκιού

Pin It

Δεν υπάρχουν….

DSC01297

Υλικά για 9 τεμάχια
125 γρ. βραστό νερό
50 γρ. ζάχαρη
25 γρ. βούτυρο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
25 γρ. χλιαρό νερό
1 αβγό
1 βανίλια
425 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι

για το άλειμμα
1 κρόκο αυγού
λίγο γάλα

Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε
την ζάχαρη με το βούτυρο τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να
λιώσουν τα υλικά.

DSC01279

Βάζουμε σε άλλο μπολ τα 25 γρ. νερό και διαλύουμε μέσα
την μάγια,προσθέτουμε το μέλι,

DSC01281

το αβγό και τη βανίλια.Ανακατεύουμε,

DSC01282

ρίχνουμε μέσα και το πρώτο μπολ και τα χτυπάμε στο μίξερ

DSC01283

προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μαζί με το αλάτι
(δουλεύουμε το μίξερ με το γάντζο).

DSC01284

Μόλις γίνει μια σφικτή ζύμη σταματάμε το μίξερ,κάνουμε μια μπάλα

DSC01285

και την αφήνουμε για 2 ώρες να διπλασιάσει τον όγκο της.

DSC01286

Κάνουμε το ζυμάρι ένα μακρόστενο μπαστούνι και το κόβουμε
σε 9 κομμάτια.

DSC01287

Παίρνουμε ένα κομμάτι το κάνουμε μακρύ κορδόνι και το
τυλίγουμε όπως παρακάτω,η ένωση πάντα θα είναι από κάτω.

DSC01288

DSC01289

DSC01290

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αραδιάζουμε τα τσουρεκάκια σε ταψί και τα αφήνουμε για
1 ακόμη ώρα να διπλασιάσουν τον όγκο τους
(απαραίτητο αλλιώς  δεν θα είναι αφράτα),

DSC01291

Χτυπάμε το αβγό με το γάλα και τα αλείφουμε απαλά
με ένα πινέλο να μην ξεφουσκώσουν

DSC01292

Πασπαλίζουμε με μαύρη ή χοντρή ζάχαρη.

DSC01293

Ψήνουμε 15 λεπτά.

DSC01294

                                      Καλή Επιτυχία!!!!!

DSC01298

  πηγή

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποφευγω να κανω τσουρκια γιατι δυσκολα πετυχαινουν.Ακουω και απο γνωστες μου διαφορα Αλλα τωρα που το δειχνεις και κομμενο,ειναι αψογο! Οποτε θα το δοκιμασω σιγουρα!Ερχεται και το πασχα!!

Roula είπε...

Καλημέρα και καλό Σ/Κ να έχετε.
Μ'αρέσουν πολύ αυτά τα τσουρεκάκια που έχετε φτιάξει!!!!

Ελπινίκη είπε...

Πόσο μ αρεσει το τσουρεκακι!
Και το δικο σου ειναι τοσο λαχταριστο στις φωτο!

Ανώνυμος είπε...

Τα έκανα την προηγούμενη Κυριακή και είναι πραγματικά πολύ ωραία και αφράτα,αλλά δεν είναι πολύ γλυκά.Είναι όμως εύκολα και γρήγορα και κυρίως ΝΟΣΤΙΜΑ!!!
Διονυσία

Βούλα είπε...

Μολις τα εφτιαξα και τα τρωμε ,ειναι καταπληκτικα,παρα πολυ νοστιμα,ευχαριστουμε πολυ!!!!!!!!!!

nitsa2009 είπε...

Τέλεια τσουρέκια.Έχω μια λιγούρα α πα πα.

depinina είπε...

μολισ τα εφτιαξα και μου εγιναν πολυ σκληρα, γιατί?

margarita είπε...

Καλησπερα μαλλον δε ακολοθθηστε τις οδηγιες φουσκωματος ή το αλευρι σου ηταν σκληρο

depinina είπε...

το αλευρι που χρησιμοποιησα ειναι το γνωστο για ολες τις χρησεις, μηπως ομως το βουτυρο και το αυγο ηταν κρυα. οταν το αφηνουμε να διπλασιαστει ο ογκος του το βαζουμε σε ζεστο μερος και ο φουρνος αργοτερα πρεπει να ειναι θερμος αερας η πανω κατω. ευχαριστω για την αμεσση απαντηση

margarita είπε...

KΑλησπερα Depinina μπορει να ειναι και αυτο αλλα εγω πιστευω οτι πιο πολυ ειναι το φουσκωμα εγω τα βαζω στο καναπε διπλωμενα με 2 κουβερτες, θελει δε θελει θα ζεσταθει.
Παντως αξιζει να το ξαναδοκιμασεις

Ανώνυμος είπε...

συγνώμη... μπορεί να πω και χαζομάρα... αλλά την 1 ωρα στο ταψι τα βάζουμε μεσα στον φούρνο στους 180 και μετα τα ξαναβγαζουμε για να τα αλείψουμε ή έξω από τον φούρνο????? :ο)

depinina είπε...

margarita σε ευχαριστω πολυ και παλι την πολυτιμη βοηθεια εννοηται οτι θα τα ξανακανω. μηπωσ μπορω να βαλω λιγο παραπανω ζαχαρη?

margarita είπε...

Οχι τα βαζεις το ταψι τα αφηνεις μια ωρα να φουσκωσουν, γιατι αν φουσκωσουν και τα μεταφερεις μετα στο ταψι θα φυγει ο αερας κα;ι δεν θα φουσκωσουν

Ανώνυμος είπε...

Τα έφτιαξα και έγιναν τέλεια,πολύ εύκολα,φούσκωσαν πολύ και έγιναν μαλακά και αφράτα στα 15',μόνο που πήραν πολύ λιγότερο αλεύρι από αυτό που λέει η συνταγή.Μπράβο!!!

Βούλα είπε...

οντως εγιναν πολυ αφρατα,ακριβως οπως οι οδηγιες και οι φωτογραφιες,τελεια!!!!Θα μπορουσα να βαλω παραπανω ζαχαρη?γιατι ειμαστε και του γλυκου!

nopoula είπε...

Γειά σου Ριτάκι!!!
Αυτά τα τσουρεκάκια τα έκανε η φίλη μου η Ελσα και επειδη δεν μπορούσε να γράψει αυτή το σχόλιο της, μου είπε να το κάνω εγώ.
Ειναι ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!
Εχει ξετρελαθεί με το αποτέλεσμα της!!
Οσο για την απορία που έχουν τα παραπάνω κορίτσια με την ποσότητα της ζάχαρης η Ελσα εβαλε 100γρ. αντι 50γρ.το οποιο το ήθελαν και τα γλύκαναν!
Σε ευχαριστεί πολύ για την παρουσίαση αυτης της πολύ πετυχημένης συνταγής!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και κανένα αρωματικό για να θυμίζει περισσότερο τσουρέκι, όπως μαχλέπι και μαστίχα...Φαίνονται τέλεια και θα τα δοκιμάσω το συντομότερο! Τρελαίνομαι για ζουμερα τσούρέκια που έχουν ίνες!

ΟΛΓΑ είπε...

ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΓΛΥΚΑ.ΑΝ ΒΑΛΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΑΧΑΡΗ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΡΔΟΝΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ;;;;;;;

margarita είπε...

Καλησπέρα Ολγα
δε θα εχουν προβλημα με λιγη παραπανω ζαχαρη, οντως αν βαλετε μαχλεπι και κακουλε θα μοιαζουν με τσουρεκακια

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Τα έφτιαξα αλλά δεν φούσκωσαν καθόλου. Ακολούθησα ακριβώς τη συνταγή, αλλά αναρωτιέμαι αν φταίει ότι το νερό που έβαλα μέσα τη μαγιά για να τη διαλύσω δεν ήταν πολύ χλιαρό, μάλλον ζεστό.Και μια διευκρίνηση...όταν προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 μετά τον σβήνουμε και βάζουμε μέσα τα τσουρέκια για μια ώρα...το κατάλαβα σωστά?Ευχαριστώ πολύ

margarita είπε...

Κλαησπερα
καταρχην ειναι κανονας ποτε το νερο δεν πρεπεπι να ειναι βραστο γιατι καιει την μαγια και δευτερον οχι αναβεις κανονικα το φουρνο πιο νωρις και τα ψηνεις στους 180 για 1 ωρα

stratos είπε...

kalhspera mia erwthsh hthela na kanw basika polla mprabo eginan kataplhktika etsi opws stis fwto ayth h dosh tha mporoyse anti gia 9 mikra na ftiaksoyme ena megalo tsoyreki??

Ανώνυμος είπε...

πειραζει που δεν εχω μιξερ με γατζο να το κανω με το χερι ????

margarita είπε...

καλησπερα
Στρατο δε το εχω δοκιμασει να σου πω , μη σε παρω στο λαιμο μου, πιστευω οτι δε πειιραζει ακρει να το ζυμωσεις ακρετα

γωγω είπε...

οταν βαλουμε τα τσουρεκια στο ταψι τα αφηνουμε 1 ωρα να φουσκωσουν εκτος φουρνου?αυτο εννοειται? η τα ψηνουμε 1 ωρα?

margarita είπε...

οχι τα αφηνουμε μια ωρα εκτος φουρνου θα σου προεινα κατω απο τον απορροφητηρα με ανοιχτα τα φωτα

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε αλλα μπερδεύτηκα λίγο.Ξέρω ότι για να φουσκώσει η ζύμη με μαγιά πρέπει να τιλήξουμε το μπολ μεσα σε κουβερτα και ακομα καλυτερα να το βαλουμε και διπλα στο καλοριφερ.Κατι τέτοιο χρειάζεται σε αυτήν τη συνταγή;( το λέω διότι δεν αναφέρεται). επίσης όταν πια τα φτιάξαμε σε σχήμα και τα βάλαμε πάνω σε ταψί τα αφήνουμε μια ώρα εκτός φουρνου ή εντός του προζεσταμένου σε 180 βαθμους φουρνου; Και εαν τα αφήνουμε εκτος χρειάζεται να τα ξανατιλήξουμε σε κουβέρτα ή τα αφήνουμε ανοιχτά όπως σε φωτογραφία.
ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας εκ των προτερων

Μαρια

margarita είπε...

Καλησπερα ΜΑρια
εγω τα βαζω πανω σε καλοριφερ για να φουσκωσει η ζυμη αλλα τα τσουρεκακια τα βαζω χωρις ν ατ α σκεπασω κατω απο τον αποροφφητηρα με ανοιχτο το φως για να ζεσταθουν

Ανώνυμος είπε...

Γειά ας κι απο μένα :) Είναι τα πιο ωραία και εύκολα τσουρεκάκια που έχω κάνει! Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή είναι πανεύκολη :) Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ Μαργαρίτα!Θα τα προσπαθήσω )))

Μαρία

Ανώνυμος είπε...

eho dokimasi poles apo tis syntages sas ke mporo na po oti me ehete vgali "star"!!
simera ekana ta stefanakia ke ine akrivos opos ke stin photo!
sas efharisto poli-poli!!
ke HRISTOS ANESTI!

Ανώνυμος είπε...

Απλά τέλεια!!, την άλλη φορά αντι για βανίλια θα βάλω μαχλέπι, λες να πετύχουν;
Μετάνιωσα που δεν έφτιαξα διπλή δόση!
Ευχαριστούμε για την συνταγή.

margarita είπε...

Μπορείς να βάλεις θα είναι τέλεια!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...