translation

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Κέικ με σιρόπι ινδοκάρυδου

Pin It

Εύκολο….Λάμινγκτον

Συνταγές..3 

Υλικά
2 μεγάλα αβγά
2 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο καλής ποιότητας
1 μπέικιν

για το σιρόπι
2 κούπες νερό
10 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. καρύδα τριμμένη
2 κ.σ. κακάο
2 κομμάτια τετράγωνα κουβερτούρα
1 βανίλια

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

DSC01999

Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

DSC02000

Ανακατεύουμε σιγά για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
Το βάζουμε σε ένα ταψάκι 24-26 εκ.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις
για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Κόβουμε σε κομμάτια.

DSC02003

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε
για 10 λεπτά.

DSC02002

Σιροπιάζουμε το κέικ και αφήνουμε να τραβήξει καλά το σιρόπι.

DSC02004

Σερβίρουμε!

DSCN8579  
 
 

                                Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!

Πηγή

10 σχόλια:

Jovana είπε...

Υπέροχες κέικ σας έβγαλε αγάπη μου! Σας ευχαριστούμε που δοκιμάσατε συνταγή μου! Καλή δουλειά! Jovana

Katerina είπε...

θέλω και εγώωωωωωωωωω

καλημέρα!

Ειρήνη είπε...

ειναι τελειο, θελω να φαω ενα μεγαλο κομματι!

Αλεξάνδρα είπε...

Καλησπέρα Μαργαρίτα μου!
Εφτιαξα το γλυκάκι σου το απόγευμα και έχω να πω τα καλύτερα!!!!!!!

Εύκολο γρήγορο και πάνω από όλα ζουμερό και ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΗΜΟ!!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή:)

Πολλά φιλάκια
Αλεξάνδρα

nopoula είπε...

Σας ζήλεψα κορίτσια που κάνατε το γλυκό κι έσπευσα να το κάνω κι εγώ!!!
Το αποτέλεσμα;
Υπέρ αφράτο και νόστιμο!!!
Πολύ ωραία συνταγή!!!

Ανώνυμος είπε...

Πόσα γραμμάρια κουβερτούρα δηλαδή χρειάζονται;

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το έκανα και από γεύση μου άρεσε αρκετά!Με δυσκόλεψε ο χρόνος ψησίματος,γιατι μετά από 30λ. στους 200 βαθμούς,ενώ φούσκωσε πολύ και πήρε και ωραίο χρώμα,μέσα ήταν άψητο και χρειάστηκε ακόμη 30λ. στους 180.Δεν το χάραξα,το τρύπησα σε πολλά σημεια με οδοντογλυφίδα.Επίσης και εγώ δεν ήξερα πόσα γραμμάρια κουβερτούρα χρειάζεται,αλλά αυτό είναι σφάλμα πολλών συνταγών σας,πάντα φιλικά!
Ιωάννα

margarita είπε...

καλησπερα Ιωαννα το προβλημα μαλλον ειναι οτι χρησιμοποιησες μικρο ταψακι, ή επισης ενα ακομη προβλημα ειναι και οτι ο καθε φουρνος εχει την δικη του θερμοκρασια αλλος καει πιο πολυ αλλος πιο λιγο, οσο για την κουβερτουρα γραφω 2 κομματια γιατι οι πλακες ειναι παντα κομενες σε 5 κομματια τον 25 γρ. θα το διορθωσω ομως, τωρα αν στην συγκεκριμενη εβαζες και παραπανω δε θα πειραζε, ελπιζω να την ξαναδοκιμασεις, με καλυτερα αποτελεσματα,

Ανώνυμος είπε...

Μαργαριτα μου,το εψησα σε 26αρα φορμα και η ποσοτητα της κουβερτουρας που εβαλα ηταν ενταξει.Μια χαρα γλυκακι!Ιωαννα

margarita είπε...

χαιρομαι απλα πολλες φορες επειδη τα υλικα που εχουμε δεν ειναι ιδια ακομη και το βαρος των αυγων, το ποσο σκληρο ειναι το αλευρι, το αποτελεσμα ενω σε μας ειναι τελειο μετις ιιδες ποσοτηες σε καποιον αλλον μπορει να ειναι αποτυχια

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...