Δεν υπάρχουν λόγια…
Υλικά
1 πακέτο κανελόνια
1/2 κιλό σπανάκι (το μετράμε βρασμένο)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
5-7 λιαστές ντομάτες
4 φέτες τυρί (φέτα)
1 κον κασέ
μπεσαμέλ
αλάτι, πιπέρι,
1/2 κ.γ μάραθο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια όπως λένε οι οδηγίες και τα στραγγίζουμε.
Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια.
Μόλις ροδίσουν,ρίχνουμε το σπανάκι και το τσιγαρίζουμε.
Ψιλοκόβουμε με ένα ψαλίδι τις λιαστές ντομάτες,
τις ρίχνουμε στο σπανάκι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά,
έπειτα προσθέτουμε το ντοματάκι και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ρουφήξει το μείγμα τα υγρά του.
Προσθέτουμε το τυρί τρίβοντάς το με το χέρι,ανακατεύουμε όλα τα υλικά
και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί
και καλύπτουμε τον πάτο με μπεσαμέλ.
Παίρνουμε τα μακαρόνια,τα γεμίζουμε με το σπανάκι(για μεγαλύτερη ευκολία
τα κόβουμε από τη μία μεριά για να ανοίξουν),βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε.
Αραδιάζουμε πάνω στη μπεσαμέλ,
καλύπτουμε με λίγη από τη μπεσαμελ,
τα υπόλοιπα μακαρόνια και τέλος πάλι μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια του φαγητού.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!
Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της φίλης μου Λευκής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου