Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κανελόνια με σπανάκι και λιαστή ντομάτα

Δεν υπάρχουν λόγια…

P1020614

 

Υλικά
1 πακέτο κανελόνια
1/2 κιλό σπανάκι (το μετράμε βρασμένο)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
5-7 λιαστές ντομάτες
4 φέτες τυρί (φέτα)
1 κον κασέ
μπεσαμέλ
αλάτι, πιπέρι,
1/2 κ.γ μάραθο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια όπως λένε οι οδηγίες και τα στραγγίζουμε.

P1020580

Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια.

P1020583

Μόλις ροδίσουν,ρίχνουμε το σπανάκι και το τσιγαρίζουμε.

P1020588

Ψιλοκόβουμε με ένα ψαλίδι τις λιαστές ντομάτες,

P1020585

τις ρίχνουμε στο σπανάκι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά,

P1020590

έπειτα προσθέτουμε το ντοματάκι και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ρουφήξει το μείγμα τα υγρά του.

P1020592

P1020593

Προσθέτουμε το τυρί τρίβοντάς το με το χέρι,ανακατεύουμε όλα τα υλικά
και αποσύρουμε από τη φωτιά.

P1020597

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί

P1020586

και καλύπτουμε τον πάτο με μπεσαμέλ.

P1020598

Παίρνουμε τα μακαρόνια,τα γεμίζουμε με το σπανάκι(για μεγαλύτερη ευκολία
τα κόβουμε από τη μία μεριά για να ανοίξουν),βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε.

P1020599

P1020600

Αραδιάζουμε πάνω στη μπεσαμέλ,

P1020602

καλύπτουμε με λίγη από τη μπεσαμελ,

P1020603

τα υπόλοιπα μακαρόνια και τέλος πάλι μπεσαμέλ.

P1020606

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια του φαγητού.

P1020613

                                           Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!
Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της φίλης μου Λευκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...