translation

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Κιμαδόπιτα με πράσα

Pin It Την λατρεύω αυτή την πίτα!!!!
DSC05772-001
Υλικά
12 φύλλα για πίτα (Βηρυτού)
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ματσάκι πράσα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Συνταγή
Γέμιση
Καθαρίζουμε το πράσο  το κόβουμε  σε ροδέλες.
DSC05733-001
Βάζουμε λίγο λάδι στο  τηγάνι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει.
DSC05757-001
Αλατοπιπερωνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χωρίζουμε την γέμιση σε 4 μέρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Λαδώνουμε ένα βαθύ μεγάλο ταψί. Στρώνουμε ένα φύλλο ( αν είναι μεγάλο γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα) και λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια του.
DSC05765
Βάζουμε ένα ακόμη φύλλο, στρώνουμε το 1/4 της  γέμισης.
DSC05769-001
Στρώνουμε πάνω από την γέμιση 4 φύλλα, τα όποια έχουμε λαδώσει, πάλι γέμιση 1/4, ακόμη 4 φύλλα λαδωμένα, γέμιση 1/4,  2 φύλλα. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας την κόβουμε σε κομμάτια. Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νεράκι. Την ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει καλά η επιφάνεια της πίτας.
DSC05772-001
                             Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Φυσικά μπορείτε να κάνετε σπιτικά φύλλα που είναι πολύ καλυτέρα από του εμπορίου.
Η συνταγή αυτή είναι με σπιτικό φύλλο εκτελεσμένη, αλλά οι αναλογίες τις ζύμης ήταν στο περίπου όποτε δεν την ανάρτησα, υπάρχουν όμως στο blog συνταγές για ζύμη πίτας, βρείτε πια σας ταιριάζει.

14 σχόλια:

Notoula είπε...

Υπέροχη η πίτα σου. Ότι πρέπει για τα γιορτινά τραπέζια.

sundayspoon είπε...

Θα σου ζητούσα ένα κομματάκι αλλά μου φαίνεται πολύ λίγο... Και με τα δύο πάλι δεν θα ικανοποιηθώ... Μάλλον τρία κομματάκια θα πάρω για να την ευχαριστηθώ την πιτούλα σου! Υπέροχη γέμιση και πολύ ωραίο φύλλο!

Magia da Inês είπε...

¸.•°♡⊱彡

Que delícia!

Que o menino Jesus abençoe as vidas de todos nós.
Beijinhos.
Brasil ✿ °•.¸


(⁀‵⁀,) ✫✫✫
.`⋎´✫✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫✫
.•°*”˜˜”*°•.✫✫✫ MERRY CHRISTMAS!

mia maria είπε...

Πολύ ωραία! Αν την έκανα με σφολιάτα θα ήταν καλή, τι νομίζεις;

Foteini Thes είπε...

Αχ Μαργαρίτα μου!!!!Αυτή την πίτα στα μέρη μου την κάνουμε ανήμερα την Πρωτοχρονιά αντί βασιλόπιτας!!!Την κόβουμε σε μεγάλα τριγωνικά κομμάτια,τα οποία ονοματίζουμε καθένα από αυτά και την απολαμβάνουμε ,με στεναγμούς φανερής ικανοποίησης!!!Γιατί πρόκειται για την βασίλισσα της πίτας!!!Νομίζω ότι είναι η πιο νόστιμη πίτα,ειδικά αν γίνει με χειροποίητο φύλλο,όπως σωστά αναφέρεις και εσύ!
Ρώτησε την πεθερά σου,νομίζω ότι και στα μέρη τους έχουν αυτή την πίτα σαν γιορτινή βασιλόπιτα!!Σου στέλνω πολλά,πολλά φιλάκια!

Ειρήνη Ε. είπε...

Μαργαρίτα, η πίτα σου είναι από τις πιο ωραίες χειμωνιάτικες πίτες! Με λίγα υλικα, που όμως δίνουν μια πεντανόστιμη πιτούλα! Σίγουρα με το χειροποίητο φύλλο, για όποιον έχει τον χρόνο, γίνεται ακόμη καλύτερη.
Καλό βράδυ.

έφη είπε...

ΥΠΕΡΟΧΗ!!!! την κάνω με τη μόνη διαφορά ότι προσθέτω λίγο ψιλοκομμένο μπέικον(για περισσότερο άρωμα)καθώς και λίγο ρεγκάτο που το απογειώνει.

Martha είπε...

Εκπληκτική Μαργαρίτα μου και εξαιρετικά φίνα! Και γιορτινή και χορταστική και πεντανόστιμη...και άσε καλύτερα να σταματήσω!

Dimitra είπε...

Τι εύκολη πίτα και με τόσο λίγα υλικά!!! Θα την δοκιμάσω Μαργαρίτα μου γλυκιά!

margarita είπε...

Και η γιαγι αμου την κανει για βασιλοπιτα τατελευταια 2 χρονια και την κοροιδευω.... Οποτε τωρα σταματα ωνα την κοροιδευω....
ΚαλΑ Χριστουγεννα σε ολους ευτυχισμεςνα με υγεια!!!

ΚΑΙΤΗ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?Η ΚΑΙΤΗ ΕΙΜΑΙ.ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΣΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ?ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ.ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΦΙΛΑΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά!
Πόσα πράσα έχει ένα ματσάκι;
Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλές γιορτές σε όλους!

ΚΑΙΤΗ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?Η ΚΑΙΤΗ ΕΙΜΑΙ.ΤΗ ΠΙΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ?ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΕΥΤΥΧΙΑ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

margarita είπε...

Καλησπέρα Καιτη,
φυσικα και μπορείς.
Το ματσακι πρεπει να εχει 8-9 πρασα, μπορεις να βαλεις οσα πρασα θελεις.
Καλα Χριστουγεννα!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...