translation

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Κιμαδόπιτα με πράσα

Pin It Την λατρεύω αυτή την πίτα!!!!
DSC05772-001
Υλικά
12 φύλλα για πίτα (Βηρυτού)
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ματσάκι πράσα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Συνταγή
Γέμιση
Καθαρίζουμε το πράσο  το κόβουμε  σε ροδέλες.
DSC05733-001
Βάζουμε λίγο λάδι στο  τηγάνι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει.
DSC05757-001
Αλατοπιπερωνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χωρίζουμε την γέμιση σε 4 μέρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Λαδώνουμε ένα βαθύ μεγάλο ταψί. Στρώνουμε ένα φύλλο ( αν είναι μεγάλο γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα) και λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια του.
DSC05765
Βάζουμε ένα ακόμη φύλλο, στρώνουμε το 1/4 της  γέμισης.
DSC05769-001
Στρώνουμε πάνω από την γέμιση 4 φύλλα, τα όποια έχουμε λαδώσει, πάλι γέμιση 1/4, ακόμη 4 φύλλα λαδωμένα, γέμιση 1/4,  2 φύλλα. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας την κόβουμε σε κομμάτια. Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νεράκι. Την ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει καλά η επιφάνεια της πίτας.
DSC05772-001
                             Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Φυσικά μπορείτε να κάνετε σπιτικά φύλλα που είναι πολύ καλυτέρα από του εμπορίου.
Η συνταγή αυτή είναι με σπιτικό φύλλο εκτελεσμένη, αλλά οι αναλογίες τις ζύμης ήταν στο περίπου όποτε δεν την ανάρτησα, υπάρχουν όμως στο blog συνταγές για ζύμη πίτας, βρείτε πια σας ταιριάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...